instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Kako se počeo baviti muzikom: Rekla mi je “Počni, tvoje pjesme su najljepše”

Kako se  počeo baviti muzikom: Rekla mi je “Počni, tvoje pjesme su najljepše”

Jedan od najvećih umjetnika regionalne scene svakako je Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin. Njegovi hitovi neumorno se slušaju već godinama, a svakoj novoj pjesmi radujemo poput male djece. Prisjetili smo se kako je krenula njegova muzička karijera.

U fotografiji koja je osvanula na jednoj od njegovih fan stranica, predstavljeno je kako su izgledali Merlinovi prvi koraci u muzici, ali i da je njima najviše doprinijela pjevačeva životna ljubav, supruga Amela.

Naime, za Merlina muzika je značila život, a nijedno zanimanje je nije moglo zamijeniti. Kao radničko dijete, sve je morao postići sam, svojim radom i trudom, pa tako i ovo.

Kupivši prvu gitaru, legendarni pjevač posvetio se pisanju pjesama, a nikada nije krio da mu je najveća podrška bila upravo Amela.

“Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja. Kao djeca smo se zaljubili i krenuli hodati, imao sam 17, a moja Amela ni 17 godina”, objasnio je jednom prilikom.

Upravo Amela bila je prva osoba kojoj je Dino pustio svoje demo snimke i pitao je šta misli o tome da se počne baviti muzikom.

“Rekla mi je ‘Počni, Tvoje pjesme su najljepše’. Možete li zamisliti kakav je to bio vjetar u leđa, kada vam osoba koju volite kaže da su vaše pjesme najljepše?”, govorio je pjevač.

Iako njegova majka tada nije bila oduševljena idejom da joj se sin bavi muzikom, Merlin je hrabro krenuo tim putem, a danas mu je isti pomogao da uplovi u svijet u kojem će uvijek biti zapamćen kao vrsni umjetnik.

Par se vjenčao kad je Merlin imao 21 godinu, a supruzi je posvetio brojne pjesme, pa između ostalog i hit “Kad si rekla da me voliš”, koji je danas himna mnogim ljubavnim pričama.

KOMENTARI