Kako su stanovnici Šolte od ostataka broda napravili turističku atrakciju

HomeMagazin

Kako su stanovnici Šolte od ostataka broda napravili turističku atrakciju

Terapija ljubavlju: Pas će vas osloboditi depresije i „vratiti u život“!

Na otoku Šolti u Hrvatskoj, u naselju mala Maslinica nalazi se plaža na kojoj je moguće roniti oko Kontese, drvenog broda koji je potonuo na zimu 2010. godine.U prvoj polovini 2010. godine u hrvatskim medijima objavljena je informacija da je na Šolti potonuo motorni brod Kontesa. Vlasnik je policiji objasnio kako je brod potopljen zbog kvara na pumpi koja se automatski aktivira kada u unutrašnjost prodre voda.

Danas, 11 godina kasnije, na Šolti je popularno ronjenje oko olupine ovog broda, koji je vidljiv i s površine. Nikad nije izvučen iz mora, a prema komentarima Šoltana, vlasnik je odselio s otoka.

Kontesa je duga 25 metara, nalazi se na dubini od 4 metra i nije označena i osigurana, zbog čega se od ronilaca traži da dobro obrate pažnju prilikom obilaska ovog dijela mora.

Podsjetimo, ovo nije jedina olupina broda oko koje je moguće roniti u Jadranu. Na hrvatskoj obali vrlo su popularne ronilačke ture oko olupina koje su stare stotinama godina. Najviše ih je oko Lastova, Visa i Mljeta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0