instant fap

Kako ukloniti vodu iz ušiju

Mnogima se prilikom tuširanja, kupanja ili plivanja desilo da im voda uđe u uho, da ne uspijevaju lako da je izbace i da to izazove veoma neprijatan osjećaj, nekada i bol. Evo nekoliko prijedloga kako s tim da izađete nakraj.

Malo mlake vode sipate u pipetu, a zatim u uho u koje je ušla voda (to uho treba da bude okrenuto naviše). Sačekajte dvije do tri sekunde, zatim brzo okrenite glavu tako da je uho u kojem je voda okrenuto ka podu. Proces ponovite dok sva voda ne izađe.

Napravite mješavinu koja je pola alkohol, a pola sirće. Dvije do tri kapi te mješavine pipetom sipajte u uho u kojem je voda. Mješavina bi, zajedno s vodom, trebalo da ispari za nekoliko minuta.

Možete pokušati i da ležite tako da vam uho u kojem je voda bude okrenuto naniže, na jastuku. Gravitacija bi mogla da učini svoje i da voda za nekoliko minuta iscuri.

Još jedna mogućnost jeste da tu vodu isušite fenom za kosu. Ako ćete to da pokušate, budite oprezni, fen treba da bude na najnižoj temperaturi i pazite da ga ne držite preblizu licu i da se ne opečete. Ako je voda, naprimjer, u lijevom uhu, skakućite na lijevoj nozi, glave nagnute tako da lijevo uho “gleda” naniže, dok voda ne iscuri iz njega.

Možete pokušati i sa antiseptičkim kapima za uši, naročito ako vam je voda neko vrijeme u uhu i plašite se infekcije. Sipajte dvije do tri kapi u uho i okrenite uho naniže. Voda bi trebalo da iscuri s kapima. Ako ništa od navedenog ne pomogne, obratite se ljekaru za pomoć.

KOMENTARI