instant fap

Kamber poručio da voli BiH i svoje Sanjane

Kamber poručio da voli BiH i svoje Sanjane

Četvoricu Sanjana Dinu Paunović, Šefik Aganović, Anes Podunavac i Ajdin Kaltak putem interneta stupili su u kontak sa svojim školskim prijateljem Đorđem Kamberom, dobro poznatim nogometnim imenom u BiH, Srbiji i Mađarskoj.

Kamber, rođeni Sanjanin sa nepunih 11 godina 1992; napustio rodni grad sa ocem Ljubojem, prijeratnim profesorom u Sanskom Mostu, i ostalim članovima porodice zaustavio se u Kragujevcu.

Sa deset godina Kamber je počeo nogometnu karijeru u pionirima NK Podgrmeč. U periodu od 2006. do 2008. igrao je za sarajevskog Želju. Kamber je branio i boje kluba iz Kragujevca, FK Zastava, te OFK Beograda, a igrao je sa sjajnim srbijanskim reprezentativcem, sada članom londonskog Chelsea Branislavom Ivanovićem.

Raskošni talenta i sjajne igre odvele su Kambera u Mađarsku u klub Gyori ETO, aktualnog prvaka te zemlje. Igra na pozicij zadnjeg veznog, prefinjen je tehničar, ima odličan pregled igre i iz drugog plana zna svojim topovskim udarcem iznenaditi protivničke vratare. Sa svojim sadašnjim klubom prošle sezone osvojio je laskavu titulu prvaka Mađarske.

Slučajno smo saznali da je naš školski jaran u Mađarskoj. Putem interneta smo uspostavili komunikaciju i bilo nam je zaista drago. I naš školski prijatelj je bio sretan zbog uspostavljanja komunikacije. Nas četvorica Šefik, Anes, Ajdin i ja smo vatreni navijači njemačkog Bayerna. Kazali smo Đorđu da navijamo za Bayern, a on nas je pozvao na veliku utakmicu u Mađarsku priča Dino Paunović

U organizaciji kompanije Audi odigrana je prijateljska utakmica između dva prvaka, Gyora i Bayerna. Naš školski prijatelj nam je obezbjedio ulaznice, pružio nam sjajno gostoprimstvo i zahvalio što smo došli da se vidimo nakon dvije decenije dodao je Paunović, sretan i zadovoljan što je sreo starog druga.

Dogovorili smo se da Đorđe dolje na ljeto nama u posjetu. Emotivno smo pričali o našem djetinjstvu koje je rat zaustavio, o školskim danima, Sanskom Mostu, NK Podgrmeč i naravno reprezentaciji BiH priča Dino i nastavlja: Đorđe je poručio svojim sugrađanima i svim Sanjanima da ih voli, da voli rodni Sanski Most, svoju državu BiH, da ga raduju uspjesi koje “Zmajevi” postižu pod dirigentskom palicom selektora Safeta Sušića i da će sigurno doći na ljeto u grad gdje je rođen prije tri decenije.

E. Tabaković

KOMENTARI