instant fap
Naslovnicainmedia danas

Kamber sprema „bjekstvo“…

Kamber sprema „bjekstvo“…

Vraćam se u kasnim satima iz Sarajeva. Porodica okupljena, svi zabrinuti. Pokušavam im objasniti da će sve biti u redu. Nepovjerljivi al’ zadovoljni što sam tu, slobodan. Molim sina za kakav stari laptop, donosi mi ujutro.

Od supruge tražim da mi pripremi putne isprave i lična dokumenta. Bolje da im sam u policijsku stanicu odnesem nego da dolaze uniformirani i kucaju na vrata. Mujo je uživao da mi ih svakodnevno šalje. 

Ružan je osjećaj da vam neko oduzme slobodu, dostojanstvo i doslovno identitet, pa vas izlože medijskom linču, a vama svezane i ruke i noge. Zabrane vam bilo kakav kontakt sa medijima i novinarima. 

Mensur mi prvi ujutru dolazi. Svjestan je naše nevinosti, kao što je svjestan i montaže, a i montažera. Raspoređujemo obaveze, kampanja samo što počela nije, a NES i svi drugi udaraju sa svih strana. Oni udaraju a nama državno pravosuđe naredilo šutnju…

Mirela u kancelariji, Fazir na posao preko vode, a ja djelujem iz kućnog pritvorskog punkta. Zinajda hoda između nas sa informacijama. Kampanja nikad teža, svi protiv nas. 

Kandidata NES-a Nijaza Kadirića sa sloganom Vrijeme je podržavaju sve stranke. Svi protiv SDA, 10 na 1… Nije baš obećavajuće…

Pročitajte više na https://asimkamber.net/kamber-sprema-bjekstvo/

KOMENTARI