instant fap

Kameron: Pad aviona izazvan bombom – više vjerovatno nego ne

Kameron: Pad aviona izazvan bombom – više vjerovatno nego ne

LONDON/KAIRO – Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da je “više vjerovatno, nego ne” da je pad ruskog putničkog aviona u Egiptu izazvan bombom.

Britanski zvaničnici još nisu sigurni da je avion raznijet bombom, ali za to postoji “velika mogućnost”, rekao je Kameron ispred svoje rezidencije u Dauning stritu 10, prenosi AP.

Kameron je saopštio da će kasnije u toku dana pozvati ruskog predsjednika Vladimira Putina sa kojim će razgovarati o padu aviona.

Velika Britanija je u srijedu prizemljila sve letove od i do Sinajskog poluostrva, što je uticalo na hiljade britanskih turista.

Britanski premijer je kazao da “u svakom smislu saosjeća” sa Egipćanima, koji se u velikoj mjeri oslanjaju na turizam, ali je morao da “bezbjednost britanskih građana stavi na prvo mjesto”.

Portparol egipatskog ministarstva spoljnih poslova Ahmed Abuzeid izjavio je da je odluka Britanije da suspenduje letove do Šarm el-Šeika donijeta jednostrano bez konsultovanja Kaira.

U saopštenju, Abuzeid navodi da su Egipat i Britanija imali razgovore na najvišem nivou prije donošenja ove odluke.

Egipat je reagovao pozitivno na zabrinutost Britanaca i pojačao mjere bezbjednosti na aerodromu, naveo je Abuzeid, dodajući da to ne znači da egipatske vlasti smatraju da je loša bezbjednost uzrok pada aviona.

Avion “erbas A321”, ruske aviokompanije “Kogalimavija”, na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga, srušio se u subotu 23 minuta nakon polijetanja, oko 100 kilometara od Ariša u Sjevernom Sinaju, pri čemu su poginuli svih 224 putnika i članova posade.

KOMENTARI