instant fap

Kampanja uključivanja građana i javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom

Kampanja uključivanja građana i javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom

Resursni centrar za vode i okoliš „Una Consalting“ d.o.o. Bihać u saradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline USK-a provodi projekat „Kampanja uključivanja građana i javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom na području Unsko – sanskog kantona i općine Drvar.

Projekat je finansijski podržan od Švicarske agencije za razvoj i saradnju SDC, a realizovaće se i na području općine Sanski Most u periodu od 11. do 22. februara ove godine. Tim povodom saopćenjem za javnost se oglasila  Općinska služba za razvoj, poduzetništvo i resurse u kojem se obavještava stanovništvo da će se u okviru pomenutog projekta sprovoditi anketiranje i ispitivanje javnog mijenja o statusu upravljanja otpadom i prikupljanja prijedloga građana u svrhu kvalitetnije pripreme i provođenja Kampanje. Anketiranje će biti izvedeno na lokalitetima četiri mjesne zajednice i to: Lijeva i Desna obala, Zdena i Tomina. Anketiranje će sprovesti ovlaštena Agencija Boram Marketing, koja je angažirana na pružanju podrške i provođenju Kampanje. Također, drugi ciklus anketiranja će biti sproveden u istim mjesnim zajednicama nakon završetka Kampanje, kako bi se mjerili rezultati provedenih aktivnosti.
„ Molimo građane navedenih mjesnih zajednica da se odazovu anketiranju, odnosno provođenju Kampanje u cilju dobijanja kvalitetnih podataka o problemima u oblasti upravljanja otpadom. Nakon uspješno sprovedene kampanje javnost će biti upoznata sa rezultatima anketiranja i daljnjim aktivnostima u projektu“, navodi se u saopćenju za javnost Službe za razvoj, poduzetništvo i resurse općine Sanski Most. radiosana

KOMENTARI