instant fap

Kanada: Vino od paradajza?

Sve je počelo sa starim porodičnim receptom do kojeg je pomalo slučajno došao pradjeda Paskala Miša koji danas komercijalizuje 34.000 boca godišnje ovog eliksira na svom imanju u Kvebeku.

 Ovaj 40-godišnji Kanađanin porijeklom iz Belgije ima neobičan vinograd na kojem ne gaji grožđe već nekoliko vrsta paradajza koje je sam odabrao.

Ovaj bivši mesar kaže da je počeo da gaji “vinski” paradajz prije sedam godina.

“Htio sam da završim ono što je moj djeda započeo” tokom 30-ih godina prošlog vijeka, ispričao je za AFP Miš koji svom paradajzu posvećuje istu onu pažnju s kojom vinogradari okružuju svoje grožđe.

Miš je svoje vino, za čiju je proizvodnju, od njive do flaširanja, potrebno da protekne devet mjeseci, nazvao “Omerto” u čast pradjede Omera.

Vino, boje zlata, sadrži 18 odsto alkohola i nema ni malo ukus paradajza, a prodaje se po cijeni od 25 dolara za buteljku.

Vino od paradajza je zasad komercijalizovano samo u Kanadi, ali Miš se nada da će se uskoro naći i na američkom i evropskom tržištimu.

KOMENTARI