instant fap

Kanađani u Podgrmeču

Kanađani u Podgrmeču

Nk Podgrmeč Sanski Most u proljetnom dijelu prvenstva Druge lige F BiH grupa zapad će biti pojačan sa dva Kanađanina.

Radi se o dva odlična vezna igrača koji su prve nogometne korake započeli u Kanadi, a karijeru žele nastaviti u Evropi.

Ajdin Šarčević je već nastupao u Podgrmeču. Karijeru je počeo u Edmontonu, da bi profesionalno nastupao u Danskoj. Prošlu sezonu je nastupao za Nk Bosna Visoko.

Bikram Minas je karijeru započeo u EFS Vankuver kod trenera Musaiba Sajbe Talića, na čiju preporuku dolazi u Podgrmeč. Prošlu sezonu je igrao profesionalno u Holandiji.
Dvojica vezista će dobro pojačati vezni red u borbi za plasman Podgrmeča u prvih pet ekipa koje se plasiraju u viši rang takmičenja.

Muamer Arifagić se ponovo vraća među stative nakon nekoliko godina pauze. Izuzetno talentovani golman koji je kao junior uspješno branio za seniorski tim koji se tada takmičio u Prvoj ligi F BiH.

Mirza Kazić i Kenan Vučkić su nova imena na stoperskim pozicijama. 
Mirza Kazić je prošao sve omladinske selekcije kluba ali je zbog obaveza na fakultetu odsustvovao sa zelenog terena. 
Kenan Vučkić je igrao u premijerligašu FK Krupa, te posljednju sezonu u Fk Željezničar Sport Team Banja Luka, članu 1.L FS RS.

Adnan Karić je još jedan povratnik koji će pojačati ubojitost Podgrmečovog napada. Nakon polusezone odsustvovanja vraća se na zeleni teren novim golovima u pripremnim utakmicama.

Trener Ferid Kuželj je zadovoljan kvalitetom novih-starih igrača među kojima su još Burnić i Škorić od kojih očekuje da se dobro pripreme da bi pojačali konkurenciju i zajednički izborili plasman u viši rang takmičenja.

KOMENTARI