Kandidati SDA Sanski Most posjetili MO Husimovce i Demiševce

Homeinmedia danas

Kandidati SDA Sanski Most posjetili MO Husimovce i Demiševce

Asfalt u Čirkićima

Kandidati Stranke demokratske akcije na Općim izborima 2022.godine su obišli mjesne ogranke Husimovce i Demiševce. Osim informiranja prisutnih o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, SDA je iskoristila ove tribine da predstavi i svoje izborne kandidate.  

Tribinu je u Husimovcima otvorio predsjednik ogranka Elvis Smajlović, pozivajući svoje mještane da iskoriste priliku i otvore sva pitanja koja smatraju važnim za naše Husimovce.

Kandidat za Skupštinu USK-a Ernad Seferović, predstavio je projekte koji će se realizirati na ovom području, sa posebnim naglaskom na sanaciji regionalnog puta R 405. Seferović je upoznao prisutne i sa projektom najmodernije biciklističke staze koja će prolaziti kroz Husimovce, a u daljnoj realizaciji će se prostirati kroz pet mjesnih zajednica.

Predsjednica OO SDA Zinajda Hadžić, kandidatkinja za Skupštinu USK je pojasnila opozicioni status SDA na USK-a. Posebno je istakla činjenicu: „Da su Sanski Most i njeni građani bili na posljednjem mjestu prioriteta Vlade USK-a i da su nažalost sve mjesne zajednice u Cazinu pojedinačno dobivale više sredstava od naše općine. Tu nepravdu smo donekle ispravili podrškom sa federalnog nivoa ali smo i u ovom slučaju imali opstrukciju NES-a i SDP-a u realizaciji projekata sa viših nivoa. Zbog toga sam sigurna da ćete dati svoj glas na narednim izborima stranci koja nikada nije blokirala niti opstruirala bilo koji projekat i ideje koje su dolazile od naših građana.“

Prisutnima se obratio i mještanin Husimovaca, aktualni vijećnik u Općinskom vijeću, zamjenik predsjedavajuće Sanel Mahić koji je je iskazao nezadovoljstvo neravnomjernom raspodjelom sredstava sa kantona gdje je općina Sanski Most kao jedna od privredno jačih od trenutne Vlade dobivala najmanja sredstva. Mahić je istakao da je SDA jedina stranka koja ispunjava svoja obećanja i ne diskriminira svoje građane zbog njihovog političkog opredjeljenja. 

Kandidate SDA je tradicionalno u dobrom raspoloženju dočekao veliki broj mladih Demišljevana na čelu sa predsjednikom mjesnog ogranka Vehbijom Okčić. Okčić je otvarajući tribinu istakao partnerski odnos sa SDA kojoj Demiševljani u kontinuitetu daju podršku, naglašavajući da od SDA imaju i očekivanja za naredni period.

Zinajda Hadžić je istakla da SDA ulazi u kampanju sa sloganom SIGURNO, jer je sigurna u svoj put, sigurna u svoj program, ciljeve i posebno sigurna u kontinuitet podrške u jednom od naših najboljih ogranaka SDA Demiševci.

Mladi iz Demiševaca su veoma precizno istaknuli svoje zahtjeve tražeći podršku od lokalne vlasti i SDA za nastavak uređenja društvenog doma koji će itekako biti od koristi za društveni život mladih a svakako i za potrebe i svih drugih Demišljevana. Nogometni klub je zatražio od čelnika SDA da se realizira opremanje igrališta Redak sa golovima. Prisutni mještani Demiševaca su istakli i problem devastacije dijela puta od Husimovaca prema Demiševcima, za koji je neophodno osigurati sredstva za sanaciju.

Kandidat za parlament FBiH Asim Kamber je izrazio zadovoljstvo aktivnošću mladih ljudi u ovom ogranku, te obećao i vlastiti angažman u realizaciji ovih projekata.

SDA koristi priliku da obavijesti mještane Demiševaca da će se sredstva za dom u ukupnom iznosi od 25.000 KM naći u prijedlogu Rebalansa budžeta, a za ostale zahtjeve tražimo rješenje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0