Kapiten Halilović: Imamo odlične šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo 

HomeSport

Kapiten Halilović: Imamo odlične šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo 

Gattuso već na pragu novog posla

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović vjeruje da je naš izabrani tim u dobroj poziciji pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima, piše Dnevni avaz.

Selektor Adis Bećiragić je objavio širi spisak pred utakmice s Mađarskom 11. novembra i Francuskom tri dana kasnije, gdje bi po riječima kapitena u oba meča trebali tražiti pozitivan rezultat.

“Mislim da su nam odlične šanse za SP s obzirom da smo dobili Francusku i ostali u igri za plasman. Imamo četiri utakmice do kraja, mislim da ćemo svaku utakmicu biti kompetitivni i da u svakoj imamo šanse. Dolazimo s velikim entuzijazmom da održimo pozitivnu sliku nastalu poslije posljednjeg Evropskog prvenstva i utakmica kvalifikacija”, kazao je Halilović za Dnevni avaz uoči okupljanja zakazanog za 6. novembra.

Upitno je u kakvom ćemo sastavu biti, ali taj dio bi trebao biti prednost „Zmajeva“.

“Za Nurkića znam da sigurno nećemo moći računati, a za Musu se još ne zna. Mislim da je tu došlo do nekih pomaka u odnosima FIBA-e i Eurolige tako da nadam se i bilo bi odlično kad bi Musa došao. Praktično bi, osim Nurkića, igrali u nepromijenjenom sastavu i mislim da, s obzirom da će druge ekipe igrati u dosta promijenjenim sastavima, imati tu prednost”, napominje kapiten.

Istakao je da bi veliko pojačanje za tim bio kad bi se mogli priključiti Alibegović i Garza, ali dosad po pitanju njihovog nastupa nije bilo pomaka. Zatim je komentirao protivnike.

“Poznajemo se s Francuzima odlično, ali mislim da će u njihovom sastavu biti samo dva igrača iz onog tima s kojim smo igrali. Oni će imati skroz drukčiju ekipu jer im je roster sastavljen od NBA i igrača iz Eurolige. Francuzi su generalno nacija koja ima najviše euroligaških igrača. Oni imaju luksuz da mogu sastaviti nekoliko jakih timova, ali za nas je ipak prednost ako ne budu igrali ovi iz Eurolige. Mi ćemo tražiti tu svoju priliku jer smo na okupu nekoliko godina i bit ćemo svi tu osim Nurkića i eventualno Muse. Makar i da nam jednu utakmicu dođe Musa, bilo bi dobro”, kaže Halilović i dodaje:

“Mađarskoj će faliti samo Adam Hanga s EP. Mislim da mi s njima možemo igrati i to je utakmica koju moramo ići na pobjedu. S Francuzima ćemo igrati na jugu – u Pau, također moramo zagristi i, što da ne, probati pobijediti.”

Haliloviću ove sezone ide dobro nakon prelaska u Nanter.

“U klubu je sve zasad stvarno odlično, tu sam jedan od glavnih igrača. Nismo dugo skupa jer smo Belgijanac Hans Vanvin i ja bili na EP i nedostajali na početku priprema, a igrači smo iz prve petorke. Sad se uigravamo i već to izgleda dosta dobro i mislim da ćemo imati dobru sezonu. Individualno sam krenuo dosta dobro i mislim da bi ovo mogla biti jedna odlična godina. Prelazak u Nanter je bio dobra odluka s obzirom da je Metropolitans smanjio budžet i okrenuo se mladim košarkaškim nadama zaključio je Halilović u razgovoru za Dnevni avaz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0