instant fap

Karabegović na sudu priznao silovanje, ne i ubistvo

Karabegović na sudu priznao silovanje, ne i ubistvo

Admir Karabegović(30) iz Sanskog Mosta, koji je optužen za ubistvo 21-godišnje djevojke Amine Šabanagić, izjasnio se jučer pred kantonalnim sudom u Bihaću da nije kriv za njeno ubistvo.

Karabegović je u svom iskazu priznao da je odgovoran za silovanje djevojke, ali je negirao da je izvršilac ubistva. Sudsko vijeće pomenutog suda bi u narednom periodu trebalo odlučiti po kojoj tački optužnice će se suditi Karabegoviću ili će sudski postupak obuhvatiti obje tačke optužnice. O pomenutim okolnostima danas se iz ovog suda nisu očitovali, ali je istaknuto kako će odluka o daljem toku suđenja i datum narednog ročišta biti vrlo brzo poznati.

Kantonalni tužilac, Huse Huzejrović, koj zastupa optužnicu protiv Karabegovića, uvjeren je kako će suđenjem biti dokazano da je Karabegović izvršio i silovanje i ubistvo djevojke. „Iznenađen sam ovakvim razvojem događaja i očekujem da će sudski postupak obuhvatiti obje inkriminacije.“, rekao je Huzejrović. Karabegovićev advokat, Zlatko Huzejrović, istakao je kako se njegov branjenik izjansio po vlastitoj odluci. „Očekujem da suđenje po prvoj tački optužnice neće biti zbog priznanja, a za dokazivanje druge tačke ćemo vidjeti.“, istakao je Huzejrović. On je dodao kako ga je Karabegović angažirao u poslednji čas nakon što je otkazao punomoć svom ranijem advokatu. „Ne znam da li ga je kolega ubjeđivao da prizna obje tačke optužnice.

Više o svemu moći ću reći kada dobijem kompletan spis.“, istakao je Karabegovićev advokat. Zanimljivo je da je optuženi tokom policijske istrage prvo priznao, a nedugo potom zanijekao ubistvo Šabanagićeve. On je optužen kako je u večernjim satima 19. Maja 2004. Godine silovao i ubio 21-godišnju recepionerku hotela „Sanus“, Aminu Šabanagić, kada je ona s posla krenula kući. Nakon punih osam godina istrage, policija je uspjela rasvjetliti ovaj događaj. Osumnjičeni je čuvao tajnu o zločinu od svih. Policija tokom istrage u to vrijeme nije ga otkrila, a da bi se dodatno osigurao, nekoliko mjeseci nakon ubistva ubica je s porodicom napustio Sanski Most i nastanio se u Njemačkoj.  Iskusni istražiteljski tim ipak je riješio jedan od najtežih krvnih delikata nakon agresije na BiH.

KOMENTARI