instant fap

Kašalj može biti opasan

Suhi kašalj ukazuje na prehladu ili infekciju virusima, bakterijsku alergiju ili, u najgorem slučaju, maligno oboljenje respiratornog sistema.

cialis price

0”>kasalj

Ljekari upozoravaju da ovaj kašalj može da bude opasan ako traje duže od dvije sedmice, a nije praćen povišenom temperaturom. Tada se obavezno treba obratiti ljekaru. Kašalj nikako ne treba liječiti domaćim lijekovima, već je bitno da stručnjak utvrdi uzrok i na osnovu toga primijeni terapiju.

Produktivni kašalj praćen je iskašljavanjem bezbojnog ili obojenog sekreta, a najčešći uzrok je opstruktivna bolest pluća, od koje najčešće pate pušači. Kako upozoravaju ljekari, ne smije da se čeka, već se treba odmah obratiti ljekaru koji će propisati odgovarajuću terapiju i lijekove. Produktivni kašalj koji se javlja i danju i noću, a traje duže od deset dana, može da bude opasan.

Kašalj koji je izazvan kiselinom je ustvari oštri kašalj koji izaziva promuklost. Uzroci mogu da budu virusi, infekcija, alergija, kao i stresna situacija. Neophodno je javiti se ljekaru jer može da ukazuje na druge bolesti kao što su oštećenje nervnog sistema, povećano prisustvo želudačne kiseline ili pojava želudačne hernije. Ovakav kašalj može da bude opasan ukoliko se i pored intervencije ljekara ne smanjuje.

KOMENTARI