instant fap

Kazne za nepropisno parkiranje

Dugogodišnji problem u Sanskom Mostu predstavlja i parkiranje. Naime, činjenica je da u užem gradskom području postoje parking prostori koji su većinom tokom dana prazni, a nesavjeseni vozači svoje autobile parkiraju gdje stignu i stvaraju saobraćajnu gužvu.


Govoreći o ovom saobraćajnom problemu, komandir Policijske stanice Sanski Most, Vehbija Huzeirović, ističe da je policija po tom pitanju poduzmala radikalnije mjere, a i u narednom periodu će aktivnosti usmjeriti prema nesavjesnim vozačima.
„Ja ovdje moram biti otvoren i mislim da je u pitanju najviše naša saobraćajna kultura koju, zaista, svi moramo promjeniti. Običaj da se vozilom mora doći pred svaku radnju, ustanovu ili instituciju moraćemo policijskim mjerama, odnosno sankcijama spriječiti u narednom periodu. Taj problem je bio prisutan i prošle godine tokom sezone godišnjih odmora, a i tokom ovogodišnjih ljetnih mjeseci. Dakle, ništa po ovom pitanju nije novina.

Mi smo već od početka juna ove godine, uz prethodna upozorenja i obavještenja putem lokalnih medija,  našim sugrađanima najavili da će se intenzivnije provodili represivne mjere po pitanju parkiranja posebno u užem gradskom području, ali i prigradskim sredinama“ kaže Huzeirović.  On ističe, da su tokom proteklog mjeseca samo po pitanju nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozačima uručena 102 prekršajna  naloga. Od tog broja 76 kazni je za domaće vozače, a 26 prekršajnih naloga je uručeno vozačima sa ino – registarskim oznakama. Sanski policajci su zbog pepropisansog parkiranje upozorili i 120 vozača. Komandir Huzeirović naglašava da će se pojačane kontrole u saobraćaju, a posebno po pitanju parkiranja u užem gradskom području, nastaviti i u tekućem mjesecu.
„Naime, svjesni smo svi da su parkinzi u gradu prazni. Ipak, vozači treba da razmisle o novčanoj kazni koja je adekvatna iznajmljivanju parking prostora za čitav mjesec. Parking mjesta ima dovoljno i oni zadovoljavaju  kapacitetu najvećeg broja vozila“ ističe Huzeirović.
On naglašava da  novčana kazna za nepropisno parkiranje iznosi 40 KM.

KOMENTARI