Kažnjavanje FK Sarajevo zbog parole Naniću je udar na istinu, NES-ov ministar duguje izvinjenje

HomeVijestiBiH

Kažnjavanje FK Sarajevo zbog parole Naniću je udar na istinu, NES-ov ministar duguje izvinjenje

Građani u službi policije: Smiju zadržati počinitelja krivičnog djela, ali ga ne smiju tući

Kazna Fudbalskom klubu Sarajevo zbog navijačke parole posvećene heroju odbrane Bosne i Hercegovine Izetu Naniću u potpunosti je ogolila lažni patriotizam vlasti u USK i njihovu spremnost da se po svaku cijenu dodvoravaju vladajućem režimu u entitetu RS.

Svjedoči tome skandalozno obrazloženje najodgovornije osobe, predsjednika Disciplinske komisije FSBiH i NES-ovog ministra u Vladi USK Nermina Kljajića, kojim opravdava kažnjavanje FK Sarajevo na isti način na koji su se kažnjavali klubovi čiji navijači su isticali parole posvećene osuđenim ratnim zločincima.

Izjednačavanje časnih branitelja Bosne i Hercegovine sa ratnim zločincima je uvredljivo i predstavlja najgrublji nasrtaj na istinu i pravdu. Najmanje što ministar Kljajić treba uraditi jeste izviniti se navijačima FK Sarajevo i svim bosanskohercegovačkim patriotama, a naročito Bužimljanima.

Od NES-a ne očekujemo da se ograde od postupaka svog ministra jer je njegovo podilaženje rukovodstvu Fudbalskog saveza BiH bliskom SNSD-u zapravo kontinuitet njihovog odnosa prema toj stranci, što potvrđuje i izdajnička prodaja biračkih odbora u Srebrenici u korist negatora genocida, a na štetu probosanskih snaga.

Politika se ne bi smjela miješati u sport, a upravo to rade kadrovi iz NES-a u Fudbalskom savezu BiH, koji zarad politike i političkih interesa učestvuju u pokušaju prekrajanja historije i izjednačavanja strana.

Kantonalna organizacija SDA USK se u ime Bužimljana, Krajišnika i svih bosanskohercegovačkih patriota zahvaljuje navijačima FK Sarajevo i svima onima koji daju doprinos očuvanju sjećanja na heroja odbrane Bosne i Hercegovine, generala Izeta Nanića.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0