instant fap

Kažnjeno 12 vozača

Kažnjeno 12 vozača

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most su u skladu sa mjesečnim planom 7./8. novembra sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Kažnjeno je 12 vozača. Akcija je izvedena vremenskom terminu od 19:00 do 21:00 i 23 do 02 sata iza ponoći na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405 Bulevar 7. korpusa, te na području užeg dijela grada.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, akcenat je bio na kontroli upravljanja motornim vozilom pod dejtvom alkohola, važnost registracije motornih vozila, kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila – svjetlosna signalizacija, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i druge prekršaje.

U izvještaju se navodi da je u relizaciji pojačane kontrole učestvovalo 11 policijskih službenika, a ukupno je kontrolisano 56 vozača motornih vozila. Četiri vozača i jedno vozilo su isključena iz saobraćaja, upozoreno je deset vozača, a zbog počinjenih prekršaja koji su uočeni tokom kontrole izdano je dvanaest prekršajnih naloga.

Iz Policije stanice Sanski Most naglašavaju da će se akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvoditi i u narednom periodu, te se ujedno upozoravaju vozači da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI