instant fap

Kažnjeno 20 vozača

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most jučer su na osnovu mjesečnog plana u vremenu od 9 do 13 sati sproveli još jednu pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaj.

Učestovale su četiri motorizovane patrole i policajci pozornici koji su akciju sproveli na magistalnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405 na dionici Pobriježje – Lušci Palanka, kao i na području užeg dijela grada. Akcenat je ovaj put dat na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, kontrolu upravljanja ne registrovanim motornim vozilom, zatim na kontrolu prevoza putnika u motornom vozilu, te kontrolu mopeda i motocikla, kao i druge prekršaje.
Kako se navodi u Izvještaju sprovedene akcije, ukupno je kontrolisano 67 vozača i vozila, pregledana su 54 vozila, upozoreno je 7 vozača, legitimisana su 4 lica, a jedno vozilo i vozač su isključeni iz saobraćaja. Zbog počinjenih prekršaja koji su uočeni tokom pojačane kontrole saobraćaja, ukupno je uručeno 20 prekršajnih naloga. Od tog broja deset se odnosi na prekršaje neposjedovanje opreme u vozilu i tehničke ispravnosti motornih vozila, 3 naloga su uručena zbog prekršaja nepoštivanje saobraćajnih znakova, zatim 3 naloga zbog prekoračenja dozvoljene brzine, te 4 naloga iz ostalih prekršaja Zakona o sigurnosti saobraćaja.
Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, akcije pojačane kontrole saobraćaja će se sprovoditi i u narednom periodu, a u cilju poboljšanja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na cestama na cijelom području sanske općine. Naglašava se, da će  policija i dalje poduzimati niz aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do i od škole. U  blizini škola će se i u narednom periodu pojačati aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja.

Ponovo je upućen apel vozačima da vožnju prilagode stanju i uslovima puta kao i da poštuju saobraćajne propise kako bi izbjegli mogućnost ugrožavanja svog ili tuđeg života.

KOMENTARI