Kćerka Radovana Karadžića nova potpredsjednica Narodne skupštine RS-a?

HomeVijestiBiH

Kćerka Radovana Karadžića nova potpredsjednica Narodne skupštine RS-a?

U udžbeniku za 9. razred u RS-u Radovan Karadžić opisan kao pjesnik i psihijatar

Sonja Karadžić-Jovičević, članica Srpske demokratske strane (SDS) i kćerka prvog predsjednika Republike Srpske, najizglednija je kandidatkinja za potpredsjednicu Narodne skupštine RS-a ispred SDS-a, ukoliko se ova partija odluči da prihvati ovu poziciju.

Nakon što je postalo izgledno da će SNSD pristati na zahtjeve opozicionog bloka da smijeni aktuelnog potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, koji bi, kako stvari stoje, bio opet nominiran za ovu poziciju ali kao kandidat poslaničkog kluba SDS-K-a, u SDS-u su sve bliže odluci da za potpredsjednicu nominiraju kćerku Radovana Karadžića.

U izjavi za Banjaluka.net, Sonja Jovičević Karadžić nije željela ni potvrditi ni demantirati informaciju da je najvjerovatniji izbor stranke za potpredsjednicu parlamenta.

„Ne mogu ništa da vam potvrdim, ne mogu naravno ni da opovrgnem. Sačekat ću stav predsjednika i Predsjedništva SDS-a. Vjerovatno ću prihvatiti funkciju, ali ću razmišljati o tome kada to bude konkretizirano ili bar konkretnije nego što je u ovom momentu“, kazala je ona.

Izvori iz vrha SDS-a tvrde da Karadžić-Jovičević nije pretjerano zainteresirana za ovu funkciju, ali da će poslušati sugestije stranačkog vrha pod uvjetom da SDS uopće pristane da pod ovim uvjetima vrati na poziciju potpredsjednika parlamenta.

Procjena je da je ona u ovom trenutku najbolji izbor jer je od ulaska u skupštinu do danas pokazala zavidne političke vještine ali i spremnost za kompromis, što je neophodno za ovu funkciju. Međutim, konačna odluka još nije donesena, jer još nismo načisto u vezi toga da li da u ovakvoj političkoj situaciji uopće ulazimo u rukovodstvo parlamenta“, tvrde izvori.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0