instant fap

Keljmendiziranje javnog prostora

Keljmendiziranje javnog prostora

Nakon teksta u Oslobođenju o slučaju koji se desio u Sanskom Mostu, u kojem je mladog novinara i stažistu Enesa Brandića u biblioteci “glavom udario u glavu” Nermin Bećirbegović, poslanik SBB-a u Skupštini USK-a, a zbog teksta u kojem Brandić Bećirbegovića stavlja na prvo mjesto top-liste lokalnih političkih prostitutki, cijeli slučaj je dobio i epilog na Skupštini Unsko-sanskog kantona.

keljmendiziranje-javnog-prostora

Dokaz su sočiva!

Naime, Nermin Bećirbegović, predsjednik Kluba zastupnika SBB-a, za skupštinskom govornicom je u ponedjeljak izjavio da ga nije udario. U prilog tome je istaknuo da nosi kontaktna sočiva, te da ga je udario glavom u glavu, ona bi mu ispala.

Međutim, novinar Brandić u prilog činjenici da je udaren ima i ljekarske nalaze o zadobivenim lakšim tjelesnim ozljedama i oteklinom.

On navodi da je sa Bećirbegovićem bilo još jedno lice, izvjesni Dado, koji se kasnije pravdao da je u biblioteku došao da posudi knjigu, iako nije čak ni njen član.

Povodom ovog incidenta, oglasila se i kantonalna SDA.

– Napad na slobodu javne riječi napad je na svakog slobodnog i dobronamjernog građanina. Napad je to na demokraciju. Ovaj, nažalost, deklarirani a lažni demokrata otvoreno je prijetio i poslanicima Skupštine USK-a kako će svi završiti u zatvoru zbog slobodnog izražavanja javnih stavova, a ohrabreni imenovanjem Fahrudina Radončića na ministarsku funkciju. SDA neće dozvoliti keljmendiziranje javnog prostora u Kantonu i uvijek će naći načina da zaštiti pravo građana na istinitu informaciju i slobodan rad novinara, navodi se u njihovom saopštenju.

Ministrov uticaj

Radončić je često bio spominjan na skupštinskom zasjedanju u ponedjeljak, kao i njegov značajan uticaj na poredak u Kantonu.

Poslanik Esad Bašagić je čak ustvrdio da je lično Radončić intervenirao preko premijera Lipovače da se smijeni i direktor bolnice u Cazinu Selim Toromanović, što je i učinjeno.

Oslobođenje

KOMENTARI