Ken Block prodaje svoj Ford Hoonitruck za milion dolara

HomeAUTO

Ken Block prodaje svoj Ford Hoonitruck za milion dolara

Oklopni Toyotin Land Cruiser “jede mine za doručak”

Profesionalni američki reli vozač Ken Block je početkom ove godine najavio okončanje desetogodišnjeg partnerstva s Fordom, a od tada smo u prodaji vidjeli nekoliko njegovih legendarnih gymkhana i rallycross automobila. Jedan od njih je postao i Ford Hoonitruck.

Radi se o ekstremno modificiranom Fordu F-150 iz 1977. godine, koji je postao dio Blockove flote 2018. godine i debitovao na sajmu SEMA.

Međutim, samo izgled govori da se radi o modelu F150 iz 1977. godine, ali je zapravo automobil daleko od toga. Napravljen je od nule, uključujući aluminijske panele karoserije. Pokreće ga 3,5-litarski EcoBoost V6 motor prezet od trkaćeg Forda GT Le Mans i tuniranog na 914 KS. S motorom je uparen Sadev 6-stepeni mjenjač koji snagu prenosi na sva četiri točka.

Hoonitruck se trenutno nalazi u salonu prodavača LBI Limited u Pontiacu u Michiganu, a novi vlasnik će morati izdvojiti 1,1 milion dolara. Dobit će i mnogo rezervnih dijelova poput felgi, panela karoserije, svjetala, komponenti ovjesa i kompletan 3,5-litarski V6 motor iz Ford GT Le Mans programa.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: