instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Kenan Kazić i Muhamed Seferović odlični u Bihaću

Kenan Kazić i Muhamed Seferović odlični u Bihaću

Mladi članovi taekwondo kluba „Galaja“ ponovo su sa velikog međunarodnog takmičenja u grad na devet rijeka donijeli odličja, a ovaj put uspjeh su ostvarili 20. internacionalnom kupu „Bihać open 2019“.

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta nastavili su serijom odličnih nastupa na velikim međunarodnim takmičenjma. Mladi sanski kick bokseri osvojili su četiri medalje: dvije zlatne, jednu srebrmnu i jednu bronzanu na 20. internacionalnom kupu „Bihać open 2019“.

Na takmičenju je nastupilo 280 takmičara iz Slovenije , Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Kenan Kazić je je na ovom velikom sportskom događaju još jednom pokazao i dokazao da je trenutno jedan od najboljih kick boraca u svom uzrastu u regiji i da je zasluženo dobio poziv da u dresu reprezentacije BiH nastupi na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

On je u u Bihaću konkurenciji stariji kadeti u kategoriji – 52 kg osvojio tri medalje i to: zlatnu u disciplini poingt fight , srebro je osvojio light contactu, a bronzu u kick lightu. Veliki uspjeh u Bihaću je ostvario i mladi Muhamed Seferović koji se u konkurenciji srariji kadeti okitio zlatnom medaljom disciplina kick ligt kategorija -69kg .

Takmičari Galaje naredni nastup imaju u subotu 28. septembra u hrvatskom gradu Slunju, a potom će klub 5. oktobra biti organizator Internacionalnog kickboxing kupa „ SANA OPEN 2019 “ na kojem se očekuje učešće oko 300 takmičara u svim uzrasnim kategorijama iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Ovaj veliki sportski događaj se održava u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta.

KOMENTARI