instant fap

KIK “Sana” u polufinalu NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima

U Banja Luci je jučer odigrano 2. kolo grupe „B“ NLB Wheel lige košarkaše u kolicima što je ujedno bila i završnica razigravanja u grupi, a najbolje dvije ekipe plasirale su se polufinale ovog regionalnog takmičenja koje će se igrati 23.marta u Zagrebu.

Pored domaćina „Vrbasa“, još su nastupile ekipe „Stela“ iz Zagreba i „Sana“ iz Sanskog Mosta, a igralo se po sistenu „svak sa svakim“.
Obzirom da su sanski košarkaši „Sane“ u 1. kolu, koje je odigrano u Sanskom Mostu, poraženi u obje utakmice jučer im bila potrebna samo jedna pobjeda sa boljom koš razlikom od ekipe koju poraze u odnosu na prvu odigranu utakmicu. Sanski košarkaši su to i uspjeli pobijedivši „Stelu“ sa 14 poena razlike, a krajnji rezultat je glasio 71:57. Drugi polufinalist je KIK „Vrbas“ koji je jučer slavio u obje utakmice. Iz grupe „A“ polufinalisti su italijanski klub „ Castelvecchio i RSV „Karntena“ iz austrijskog Feldkirchena. Sanjani se u polufinalu u Zagrebu sastaju sa Italijanima, a ako pobjede plasirat će se u finale regionalne NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima koje se igra u 13. maja u Ljubljani.

Pomenimo, da su sanski košarkaši do sada četiri puta podizali pobjednički pehar za najbolju ekipu u regionu.

 

KOMENTARI