instant fap

KIK “Sana” u polufinalu NLB Wheel lige

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu su odigrane utakmice drugog kola grupe B NLB Wheel lige za košarkaše u kolicima, dok su se u Banja Luci  sastale ekipe iz grupe A.

U ovoj sezoni se takmiče predstavnici BiH, Slovenije, Hrvatske i Austrije.Ovo je ujedno bila i završnica razigravanja po grupama, a najbolje dvije ekipe iz svake grupe plasirale su se na polufinalni turnir, koji će biti održan 2. marta u Sarajevu, dok je finalni susret zakazan za kraj aprila u Ljubljani. KIK „Sana“  je u subotu ostvarila polovičan učinak, jednu pobjedu i poraz, što je bilo dovoljno da izbore polufnale. Sanski  košarkaši su završli na drugom mjestu u grupi B, nakon što su doživjeli poraz od ekipe „Slovenije“, a slavili su protiv ekipe „ Zagreba“. Sanjani se u polufinalu sastaju sa ekipom „Vrbasa“ iz  Banja Luke, koji je osvojio prvo mjesto u grupi A, dok će se u drugoj polufinalnoj utakmica sastati ekipe „3K“  Sarajevo i „Zagreb“.
U Sanskom Mostu je boravio Gregor Gračner iz Ljubljane,  komesar NLB Wheel lige, koji je naglasio da će od naredne sezone ovo regionalno takmičenje biti prošireno sa još nekoliko ekipa. „ Ja sam sretan što i mi invalidi imamo svoju regionalnu ligu. Želimo da motiviramo što više ekipa da se takmiče, ali problem je obezbjediti novac. Prošle godine smo imali osam ekipa, a ove sezone šest jer se dvije ekipe zbog finansijskih problema nisu mogle priključiti. No, za narednu sezonu imamo najave da će pristupiti još nekoliko ekipa i liga bi trebala brojati deset klubova.

Već su učešće potvrdili jedna italijanska ekipa i „ Dunav“ iz Beograda, tako da će biti dosta kvalitetnija liga, rekao je Gračner. On naglašava da je teško prognozirati koja bi ekipa ove sezone mogla osvojiti šamionsku titulu. „ Moram pohvaliti ekipu Sane. Radi se o čvrstoj i kvalitetnoj ekipi, a tim je dosta složan.

Vidim velike mogućnosti da i ovu godinu pobjede, ali moram reći da je u skupini A jaka konkurencija. „Vrbas“ iz  Banja Luke je pojačan sa nekoliko stranih igrača, vrlo jaka je ekipa iz Sarajeva, a tu je i kvalitetni „Zagreb“.  Inače, bosanska liga je najjača na prostoru bivše Jugoslavije, tako da bez ekipa iz BiH ova liga nebi bila ono što jeste“ istakao je Gračner. Pomenimo, košarkaši KIK „Sane“ su do sada četiri puta osjavali šampionsku titulu u ovoj ligi, a  sanski košarkaši se nadaju da će i peti put za redom podići pehar za najbolju ekipu u regionu.

KOMENTARI