instant fap
Naslovnicainmedia danas

Kiša odgodila “Kratki spoj”: Koncert u utorak navečer

Kiša odgodila “Kratki spoj”: Koncert u utorak navečer

Koncert grupe „Kratki spoj“, koji je trebao biti održan sinoć otkazan je zbog loših vremenskih prilika i održaće se sutra (utorak 30.07.) u večernjim satima, saznali smo od organizatora.

Ovaj muzički događaj pod nazivom „Rock matura“ desiće se u PUB-u „No limit now“, a nekadašnja sanska grupa obilježiće 40 godina od svoga osnutka. „Kratki spoj“  je bila rock grupa koja je bila veoma značajna za lokalnu rock scenu u periodu od prije četiri decenije.

Prošlo je dosta godina i članovi ovog benda danas žive razasuti širom svijeta. Vremenom, došli su na ideju da se ponovo okupe u rodnom gradu i obilježe, kako kažu, četiri decenije od vlastite „rock mature“. Emir Cerić je poznati rock pjevač, nekadašnji član čuvene sarajevske grupe „Kongres“ i nesuđeni član „Bijelog dugmeta“, koji već dugi niz godina živi u Njemačkoj.

Edin Gubelić je bivši bubnjar benda te ističe kako je ovaj susret za sve njih veoma emotivan i budi lijepe uspomene na zajedničku mladost. Braco Ivanić već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i specijalno za ovu priliku došao je u Sanski Most.

Nekadašnji članovi „Kratkog spoja“ prisjetili su se svojih prvih svirki, koncerata na „Partizanu“ i brojnih dogodovština koje su obilježile njihovo odrastanje i mladost.

Kažu kako su za svega nekoliko dana uspjeli uvježbati repertoar kojim će se predstaviti sanskoj poblici i biće ovo prilika da se podsjetimo na prošlost i uživamo u rock svirci starih asova.

KOMENTARI