instant fap

Kišovito i oblačno vrijeme s jakim udarima vjetra u BiH se očekuju do četvrtka

Kišovito i oblačno vrijeme s jakim udarima vjetra u BiH se očekuju do četvrtka

Tokom većeg dijela dana očekuju se i jaki udari juga, od 45 do 65 km/h. Jugo će jačati od večernjih sati i tokom noći na utorak, a prognozirani udari će se kretati od 70 do 95km/h. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 16 i 21°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24°C.

Kiša sa zapada u utorak će od ranih jutarnjih sati i dijela prijepodneva preći prema istoku zemlje. U većem dijelu zemlje prognozira se između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom, dok se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. Prijepodne će biti vjetrovito, u jutarnjim satima sa olujnim udarima juga od 70 do 95km/h. Vjetar će postepeno oslabiti od sredine dana. Temperatura zraka kretat će se između 13 i 19°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22°C.

U srijedu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, ali već krajem dana s juga stiže novo naobačenje. Vjetar će biti slab južnog i jugoistočnog smjera, s najvišom dnevnom temperaturom zraka između 14 i 20°C.

Pretežno oblačno vrijeme prognozira se i u četvrtak. Prije podne se očekuje slaba kiša u Hercegovini, a prema kraju dana slaba kiša se prognozira u cijeloj zemlji. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 14 i 19°C.

KOMENTARI