instant fap

Klanjana dženaza Arifu Keriću iz Tomine

Klanjana dženaza Arifu Keriću iz Tomine

05.01.2019. u džematu Tomina, klanjana je dženaza-namaz Arifu Keriću, čestitom džematliji ovog džemata koji je na Ahiret preselio u 83. godoni života. 

I prije agresije, rhm. Arif je bio od onih džematlija koji se nije stidio svoje vjere ni džamije, te je i tada hizmetio svome džematu i dugo godina bio član džematskog odbora. 

Da je rhm. Arif od onih Allahovih robova koji su “produžili islam”, odnosno, koji iza sebe ostavljaju u islamu odgojen evlād, svjedoči i jučerašnje prisustvo delegacije imama iz Slovenije, na čelu sa generalnim tajnikom Mešihata, mr. Nevzetom ef. Porićem.

Iako merhuma nisu poznavali, na dženazu su došli zbog njegove djece: Samira, Envera, Dike i Arife, koja žive i rade u Sloveniji i koja su, prema riječima ef. Porića, “velika potpora Islamskoj zajednici, u svim segmentima njenog rada i djelovanja, posebice Samir koji je dao ogroman doprinos u izgradnji Islamskog centra u Ljubljani”. 

Biranim riječima je Nevzet ef. izrazio ta'ziju ožalošćenoj porodici, te naglasio kako su djeca rhm. Arifa svojim primjernim odnosom prema Islamskoj zajednici, zaslužili da oni budu uz njih u ovom teškom trenutku.
Lijepo je bilo slušati pohvalne riječi o dobrom Arifu i od prijeratnog imama ovoga džemata, Hikmet ef. Kaltaka.

Od njega saznajemo da je, u najtežim danima rata i okupacije S. Mosta, rhm. Arif svoje garantne papire za siguran izlaz sa okupirane teritorije poklonio njemu kao svome imamu, želeći da se radije on spasi, što više nego dovoljno govori kakav je rahmetli Arif bio insan.

Molimo Allah, dž.š. da rahmetli Arifu oprosti grijehe, ispit u kaburu olakša, kabur prostranim i svijetlim učini, a Njegovim bližnjima sabur i selamet podari, te ih i učvrsti na Svome putu kako bi ostali ponosom islama i muslimana.

KOMENTARI