instant fap

Klasični Mini prelazi na struju, ali uz paprenu cijenu

Klasični Mini prelazi na struju, ali uz paprenu cijenu

U BRITANIJI klasični Mini uživa kultni status pa ne čudi što je rado viđen na cesti.

Osim ultrasportskih modela mogla bi vas iznenaditi i ova nečujna izvedba. Naime, London Electric Cars (LEC) nudi mogućnost konverzije klasičnog Minija u električni bolid.

Osnovni paket podrazumijeva bateriju kapaciteta tek 20 kWh, što je dovoljno za oko 113 km dosega. U gradskim uvjetima teško da itko i treba više. Ipak, oni koji žele voziti bez misli o dosegu mogu birati jaču bateriju, a s njom dolazi i potentniji elektromotor. 

Donor novog električnog srca je Nissan leaf, a cijena kita kreće od nimalo jeftinih 25.000 funti. Na sve dodajte izvorni Mini i dobit ćete cijenu modernog gradskog automobila retro izgleda i do neba velike osobnosti. 

Recimo i kako cijeli postupak transformacija traje mjesec i pol, ali valja imati na umu kako je već formirana lista čekanja. Trenutno se čeka pola godine. Tko zna, ovim tempom će uskoro svi klasični Miniji prijeći na struju…

I za kraj recimo kako se LEC ne libi ponuditi električnu konverziju i za druge britanske klasike kao što su Morris Minor, Morris Traveller, pa čak i Land Rover Defender.

KOMENTARI