Pravilno kuhanje sarme je važno kako bi se meso dobro skuhalo i ne bi ostalo sirovo.
Priprema sarme je jednostavna i gotova je za nešto više od pola sata, ali kuhanje sarme traje nešto duže.
Za kuhanje sarme trebate imati barem tri sata. Najprije na jakoj vatri kuhajte sarmu dok ne zakuha. Nakon toga smanjite vatru i na laganoj vatri kuhajte sarmu još oko dva.
Prilikom kuhanja sarmu stalno podijevajte vodom kako ne bi tekućina isparila. Što duže sarmu kuhate, ona je sve bolja i zato se naoružajte strpljenjem. Pustite sarmu da odstoji 20 do 30 minuta prije posluživanja i zasigurno ćete biti oduševljeni svojom sarmom.
Nakon što je sarma kuhana, ukusnija je što duže stoji tako da sarmu možete jesti i nekoliko dana nakon kuhanja. Važno je samo pravilno čuvanje sarme na hladnom mjestu, najbolje u frižideru, piše Net.hr.
KOMENTARI