instant fap

Ključanin ostaje trener Podgrmeča

Banjamin Ključanin i dalje ostaje šef stručnog štaba NK „Podgrmeč“.
Ovo je dogovoreno na sinoć održanom sastanku kojeg je trener Ključanin održao sa čelnim ljudima sanskog prvoligaša.
„Ja sam imao dogovor o saradnji za godinu dana, odnosno da vodim Podgrmeč u drugoligaškom prvenstvu. Ostvarili smo zajednički cillj, plasman u Prvu ligu Federacije BiH i  nakon obavljenog razgovora sa vodećim ljudima u Podgrmeču dogovorena je daljna saradnja. Mogu samo reći da nas čeka veliki posao“, kaže Ključanin.
Pripreme nogometaša Podgrmeča počinju u nedjelju, 1. jula. Ključanin ističe, da su svi igrači iz šampionske generacije na okupu i još niko nije najavio svoj odlazak. Uz to, trenutno se vode razgovori sa nekoliko igrača, koji bi bili pojačanje Podgrmeču u narednoj prvoligaškoj sezoni. Ključanin je jedno vrijeme sa klupe vodio i bihaćko „Jedinstvo“  i dobro poznaje većinu klubova iz Prve lige. S toga naglašava da sanski prvoligaš ima potencijal  da se uspješno takmiči  u ovoj ligi.
„Ako uspijemo da dovedemo dva do tri kvalitetna pojačanja, mislim da se ravnopravno možemo nositi u prvoligaškom društvu i biti u sredini tabele. Pripreme ćemo provesti u Sanskom Mostu, imamo dobre terene, uslovi su dobri i nemamo razloga da idemo negdje i da trošimo novac bez potrebe“, kaže Ključanin. On naglašava da trenutno vodi razgovore sa nekoliko klubova o odigravanju prijateljskih pripremnih utakmica. Prema njegovim riječima, u planu je da se u pripremnom periodu odigra oko sedam kontrolnih  utakmica, uz to 27. jula je i finalna utakmica KUP-a USK u kojoj se „Podgrmeč“  sastaje sa „Krajinom iuz Cazina, što će biti dovoljno da se tim uigra za 11. august kada počinje prvoligaško prvenstvo.