instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Ključki stadion među najfascinantnijim na svijetu

Ključki stadion među najfascinantnijim na svijetu

Fudbalska stranica Footbole napravila je listu najfascinantnijih fudbalskih stadiona širom svijeta, a koji ne pripadaju poznatim svjetskim klubovima. Riječ je uglavnom o stadionima koje okružuje fascinantna priroda.

Čast da se nađe na listi je imao i stadion “Pod Lubicom” na kojem svoje utakmice Druge lige Federacije – zapad igra NK Ključ iz Ključa.

Urednici stranice su uvrstili u svoj izbor i fotografiju ovog stadiona, koju je poslao Samir Mustafić. Fotografija je uslikana sa zidina srednjovjekovnog grada Ključa, gdje je uhvaćen i posljednji bosanskohercegovački kralj Stjepan Tomašević 1463. godine. Stadion “Pod Lubicom” okružuje jedna od najljepših bosanskohercegovačkih rijeka, Sana.

NK Ključ, tim koji igra na ovom stadionu, je već godinama član Druge lige Federeacije – zapad. Najveći domet ovog kluba , koji je osnovan još davne 1923. godine pod imenom FK Tomašević, je bio u sezoni 2000/2001, kada su po osnivanju Federalne lige bili njeni članovi, ali iste sezone su napustili ovaj rang takmičenja. Kao i većina klubova u manjim bosanskohercegovačkim mjestima klub nije u dovoljno dobroj finansijskoj situaciji, koja bi mu mogla omogućiti da se bori za bolje rangove bosanskohercegovačkog fudbala.

Osim ključkog stadiona na listi su se našli i prelijepi stadioni na Tajlandu, Grenlandu, Gibraltaru, Afganistanu, New Yorku

KOMENTARI