instant fap
Naslovnicainmedia danas

Klub poslanika SDA iz Skupštine USK: Tražimo hitnu sjednicu Kluba Bošnjaka i smjenu Agana Bunića

Klub poslanika SDA iz Skupštine USK: Tražimo hitnu sjednicu Kluba Bošnjaka i smjenu Agana Bunića

Zbog porno-skandala koji potresa Krajinu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, Klub poslanika SDA u Skupštini zahtijeva sazivanje vanredne sjednice Kluba Bošnjaka na kojoj će biti dvije tačke dnevnog reda –  Prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunićai Prijedlog odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine USK iz reda Bošnjaka.

Krajnji rok za sazivanje sjednice Kluba je srijeda u 10 sati.

– Ukoliko ne sazovete sjednicu Kluba poslanika Bošnjaka, istu će sazvati trećina poslanika u Klubu Bošnjaka Skupštine Unsko-sanskog kantona uz stručnu pomoć sekretara Skupštine USK shodno odredbama člana 49. stav (2) Poslovnika o radu Skupštine Unsko-sanskog kantona – saopćeno je u zahtjevu.

U obrazloženju je navedeno da zbog novonastalih okolnosti izazvanih plasiranjem kompromitirajućih sadržaja vezanih uz predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića u medije, što narušava dignitet najvišeg zakonodavnog organa u Unsko-sanskom kantonu, Klub poslanika SDA USK u Skupštini USK radi zaštite funkcije predsjedavajućeg Skupštine, poslanika u Skupštini, građana Unsko-sanskog kantona te očuvanju digniteta najvećeg zakonodavnog tijela u Unsko-sanskom kantonu, traži hitnu smjenu predsjedavajućeg Skupštine.

– S obzirom na to da se navedena inicijativa za smjenu predsjedavajućeg Skupštine USK iz reda bošnjačkog naroda ne bi shvatila kao politiziranje ili stvaranje nove skupštinske većine ili sl., Klub poslanika SDA USK ovu inicijativu podnosi isključivo zbog stava da za predsjedavanje Skupštine Kantona i predstavljanja najvišeg organa zakonodavne vlasti poslanik mora poštovati kodeks ponašanja i imati moralni i društveni kredibilitet.

Klub poslanika SDA USK iz gore navedenih razloga će glasati za smjenu sadašnjeg predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića i podržat će svaki drugi prijedlog u Klubu Bošnjaka u Skupštini USK – saopćeno je iz Kluba poslanika Bošnjaka.

Podsjetimo, bivši načelnik Bužima iz SDA i aktuelni predsjednik Skupštine Unsko-sanskog kantona Agan Bunić već nekoliko dana glavna je tema u Bihaću i šire.

Naime, Bunićeve fotografije na kojima je go i video na kojem se samozadovoljava pojavili su se na poznatoj stranici Pornhub. Kako smo već pisali, Bunić je u Krajini poznat po raskalašenom i manijakalnom ponašanju i moralnom strovaljivanju. Nije nepoznanica ni to da svoje intimne fotografije šalje djevojkama koje upoznaje.

KOMENTARI