instant fap

Knjiga Edina Aganovića za sve koji vole sport

Knjiga Edina Aganovića za sve koji vole sport

Poštovani sportisti, dragi prijatelji i građani Sanskog Mosta. Želim danas sa Vama podijeliti za mene izuzetno radosnu vijest. Dragi moji, evo je knjiga “Za uspomenu sanski sport 2015 – 2020”, 400 stranica, 235 naslova i čak 593 fotografije.

Naime, nakon skoro osam mjeseci rada, dosta sekiracije i veliki broj neprospavanih noći, kao i opravdanog kašnjenja, napokon je gotova i moja prva knjiga „ZA USPOMENU – sanski sport 2015 – 2020“.

Prvo se moram zahvaliti svojim prijateljima Amiri Šabić i Almiru Crniću za odrađen veliki posao na tehničkoj obradi i prelomu knjige, zatim mom šuri Kijadu Haliloviću koji je zadužen za štampu, a posebno VELIKO hvala sponzorima i prijateljima na novčanoj podršci.

Moram istaći da se radi o velikom i izuzetno značajnom projektu koji je svjedočanstvo o uspjesima sanskih klubova i sportista počev od onih najmlađih, pa do seniora.

Knjiga je historijski dokument i prva ovakve vrste u Sanskom Mostu. Radi se o obimnom materijalu koji obuhvata sve uspjehe sportista našeg grada u posljednjih pet godina širom BiH i van njenih granica.

Prezentovani su svi sportovi što u dosadašnjim izdavanim knjigama nije bio slučaj.Tu su i izvještaji sa značajnih takmičenja na kojima su se mladi ambasadori Sanskog Mosta penjali na pobjednička postolja, kao i klupske osvojene šampionske titule.

Zatim priče i biografije o sportistima i sanskim internacionalcima, izvještaji sa velikog broja sportskih događaja održanim u našem gradu, a nismo zaboravili i pojedince koji nažalost nisu više sa nama, a zaslužni su za sport Sanskog Mosta.

U knjizi ima 235 naslova i čak 593 fotografije što dodatno potvrđuje veličinu i značaj ovog projekta.

Za kraj ću samo prenijeti jednu rečenicu iz recenzije mog kolege i sportskog novinara Emira Tabakovića:„Svaki sanski i krajiški sportista treba da ima ovo vrijedno štivo u svojoj kućnoj biblioteci“.

Informacije i narudžbe na tel 061 / 613 – 656

Edin Aganović Aga

KOMENTARI