instant fap

Ko će od sada upravljati programom FTV-a: Bakir Hadžiomerović ili Zvonimir Jukić?!?

Ko će od sada upravljati programom FTV-a: Bakir Hadžiomerović ili Zvonimir Jukić?!?

Bakir Hadžiomerović zakazao prvi sastanak Programskog kolegija RTVFBiH, ali odmah iza toga stigla obavijest izvršnog direktora za programe Zvonimira Jukića da Kolegij FTV-a više ne postoji. Kako se saznaje, i urednici FTV-a su podijeljeni u dva tabora

„Poštovani, odlukom generalnog direktora ponovo sam preuzeo poziciju odgovornog urednika TV programa i multimedije. S obzirom na to da menadžment RTVFBiH još uvijek nije riješio pitanje kancelarije u kojoj ću obavljati svoje radne zadatke, predlažem da sastanak održimo u DESK-u FTV-a (Staklenik), u srijedu, 06. 02. 2013.“ – početak je poziva za sastanak kojeg je juče Bakir Hadžiomerović uputio članovima Programskog  kolegija TV i multimedije, a nakon što je dobio obavijest od generalnog direktora RTVFBiH da nema smetnji u obavljanju funkcije, na koju ga je vratio Odlukom Općinskog suda o privremenoj mjeri vraćanja, sa koje je smijenjen polovinom prošle godine.

Međutim, odmah iza ovoga njegovog dopisa, urednici na FTV- u dobili su dopis od strane izvršnog direktora programa RTFBiH Zvonimira Jukića u kojem ih obavještava da je Hadžiomerovićev sastanak ništavan i neobavezujući, te da jedino on može sazvati sastanak Programskog kolegija RTVFBiH. Kako saznajemo, urednici programa su podijeljeni u vezi sa protivrječnim dopisima koje dobivaju od svojih neposrednh rukovodioca.

Inače, u vremenu kada je Hadžiomerović obnašao svoju funkciju, upravo je on sazivao i vodio sastanke Kolegija FTV-a i multimedije, ali je, odlukom generalnog direktora, u augustu prošle godine došlo do objedinjavanja programa radija, televizije, multimedije i produkcije, te je otada Jukić preuzeo sve ovlasti u rukovođenju novim Programskim kolegijom RTVFBiH. Valja napomenuti da je ovo netipična praksa u javnim servisima, te da su svugdje radio i televizija odvojene cjeline sa posebnim programskim kolegijima.

Također, u Ugovoru o radu definirano je da on (Hadžiomerović), kao odgovorni urednik, „rukovodi, uređuje i odgovara za sve emisije“, kao što i „organizira poslove planiranja, usmjeravanja i analiziranja TV programa i multimedije“, te niz drugih operativnih poslova vezanih za TV sadržaj i njegovo funkcionisanje.

Niko više ne zna šta će se dalje dešavati na FTV-u kojeg već mjesecima potresaju kadrovske smjene i sukobi. Borba i drama u rtv  domu se nastavljaju.

KOMENTARI