Ko god uradi trun dobra, vidjet će ga”

Homeinmedia danas

Ko god uradi trun dobra, vidjet će ga”

Nevjerojatna sportska priča Emira Musića

Vođeni ovom univerzalnom istinom, a potrebom da se čovjeku u nevolji pomogne, pokrenuli smo akciju pomoći našem džematliji Mehi Ramiću,kome je u potpunosti izgorjela porodična kuća, u požaru koji je zatekao njegovog sina Admira Ramića u gorućoj kući.

Hvala Bogu, osim materijalne štete, druge štete nije bilo, a materijalna šteta je itekako nadoknadiva, što dokazuje i ova naša plemenita akcija. Negdje sredinom Ramazana tekuće 2022.g. pokrenuli smo ovu akciju, koju smo koordinirali sa porodicom, a koja je tekla u nekoliko faza, o čemu smo vas blagovremeno informisali.

Želja nam je bila da akcija protekne transparentno, i isključivo u dogovoru sa porodicom Ramić.

Ovo je na neki način i finalni izvještaj gdje ćemo Vas informisati o tome koliko je sredstava prikupljeno u cjelokupnoj akciji. Ovom prilikom, u ovoj posljednjoj fazi akcije, želimo sumirati sve što smo uradili do sada.

Prije svega zahvaliti se Dragom Bogu, zatim svim iskrenim ljudima koji su nesebično pritekli u pomoć, našim vatrogascima i interventnim službama koje su u najkraćem roku došli na lokaciju već ozbiljnog požarišta.

Zahvala ide i našim džematlijama Enisu Avdiću i Salki Avdiću, koji su u prvoj fazi akcije, obišli cjelokupnu MZ Skucani Vakuf.

U drugoj fazi akcije se uključila i opština Sanski Most, SF “Berićet” našeg Medžlisa, te mnogobrojna udruženja iz Sanskog Mosta, udruženja žena sa cjelokupne naše opštine, zatim mnoge firme, pojedinci, te veliki broj medija koji su nam pomogli u svemu ovome.

U posljednjoj fazi akcije uključili su se i naše džematlije iz zemalja zapada, te veliki broj sugrađana koji su htjeli da pomognu u ovom hajr djelu.

-džematlije džemata Ljubljana 2500 eura

-IBC Zürih 1000 CHF, neformalna grupa “džamijski golubovi” 2000 CHF (akciju je koordinirao naš džematlija Avdić Teufik)

-pojedinačne uplate građana 9820 eura

-udruženje “Hajir Vancouver” 1000 CAD

-susjedi Mehe Ramića iz Slovenije 1100 eura

-Amir Beširević (donacija cjelokupne stolarije za prizemlje kuće)

*veliki broj donacija, što od strane pojedinaca, što od strane udruženja, je uplaćivan i na žiro račun Mehe Ramića, stoga smo pokušali objediniti sve donacije.

U naša prva dva izvještaja, i u ovom finalnom, prikupljena sredstva su u ukupnom iznosu od cca 51.751 KM, (protuvrijednost deviza smo obračunali po trenutno važećem kursu za konvertibilne marke).

Još jedanput svima Vama upućujemo jedno veliko HVALA, uz dovu Dragom Bogu da Vas nagradi.

U foto galeriji imate priliku vidjeti hronološki tok naše akcije,i trenutnu dinamiku radova na kući.

Prizemlje kuće je 90 posto urađeno, a planirano je da se iznad prizemlja, na postojećoj nosivoj ploči gradi montažna kuća, kako nam Meho reče, za nekih 20-tak dana očekuje da će i ona biti gotova.

Neka njemu i njegovoj porodici Allah podari bereketa i zdravlja u novoj kući!!!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0