Ko gospodari US – Šumama?

HomeVijestiBiH

Ko gospodari US – Šumama?

Alibabić poručila A-SDA, SDP-u, NiP-u i NB-u: Zapošljavate svoje, izvlačite novac, ko dirne premijera, on je leden!

Nedavno je na našem portalu objavljen tekst pod naslovom „Ogrešević forsira i dalje nezakonitosti u US – šumama“.

U tekstu su navedena desetina lica (uglavnom A SDA članova) koji će biti primljeni u radni odnos. Kako saznajemo dva lica koja su navedena neće biti primljena iz razloga što je jedno lice prilikom konkursa pogriješilo radno mjesto na koje se javlja (Elvis Handanagić), a drugo nije ni apliciralo. 

Sva ostala imena koja smo naveli u tekstu će biti primljena jer smo došli u posjed rang liste iz koje je to vidljivo. Ono što je apsurd jeste da se na usmenom dijelu konkursne procedure nisu postavljala pitanja iz struke iz oblasti za koje se kandidat javlja već pitanja tipa: „Zašto ste se javili na ovaj oglas za posao?“ Te pitanje „Da li bolje radite sam ili u timu?“.

Ni to ne bi bilo čudno da se takvi odgovori nisu bodovali od 1-5 od strane komisije??!!

Upravo na takav način je ova kriminalna Uprava i komisija našla način da više izboduje one podobne i one za koje je stranka A SDA rekla da trebaju biti primljena u radni odnos. 

Ono što pouzdano znamo je činjenica da nije poštovan Zakon o dopunskim pravima branilaca, pa je za jedno od radnih mjesta prvi na rang listi izvjesni Ivančić Mato dok je borac Šundrić Šefik iz Bosanskog Petrovca, koji je čitav rat proveo u rovu ostao kratkih rukava na ovom konkursu. Ni to ne bi bilo toliko čudno da Šundrić Šefik nije socijalni slučaj i čovjek koji već godinama radi sezonski u šumama. Čovjek iza kojeg stoji jedna i jedina boračka organizacija iz Bosanskog Petrovca. Mještani B. Petrovca najbolje znaju o kakvom je borcu i ljudskoj gromadi riječ.

Na pitanje „Ko gospodari šumama u Unsko-sanskom kantonu“. Jedan od aplikanata na posao iz Cazina je odgovorio: „A SDA stranka!“ Ovaj odgovor je popraćen uz gromoglasan smijeh svih prisutnih u sali i članova komisije.

Kako saznajemo i Tužilaštvo te FUP su se zainteresirali za ovaj slučaj te se može očekivati i drugačiji epilog ovog kriminalno – nepotističkog zapošljavanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0