instant fap

KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA U BIH: Zarađuje više od Džeke i Pjanića zajedno

KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA U BIH: Zarađuje više od Džeke i Pjanića zajedno

Prema pisanju američkih medija, Jusuf Nurkić potpisao je novi ugovor sa Portland Trail Blazersima. Prema informacijama američkog ESPN-a, riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 48 miliona dolara. To znači da će se godišnjom platom od prosječno 12 miliona dolara Nurkić postati najbolje plaćeni bh. sportista svih vremena.

Prije njega, tu “ulogu” je nosio jedan drugi predstavnik BiH u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, Mirza Teletović, koji je kao član Milwaukee Bucksa zarađivao 10 miliona dolara po sezoni. Poređenja radi, Miralem Pjanić trenutno u Juventusu ima godišnju platu od 5,5 miliona eura, a Edin Džeko u Romi 4,5 miliona eura. Što se tiče Portlanda i Nurkića, u NBA klubu su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom.

“Kao 23-godišnji startni centar, Jusuf je integralni dio našeg rosteraNjegov utjecaj na igru tima bio je velik od prvog dana i stoga smo veoma uzbuđeni zbog toga što se na duži period obavezao da predvodi ekipu u budućnosti”, kazao je predsjednik kluba. Odlične partije pruža Nurkić u dresu Portlanda, pretvorio se u pravu zvijezdu svoje ekipe, često bilježi double-double učinke, i na putu je da postane jedan od najboljih centara lige. Svjetsko, a naše-Jusuf Nurkić.

KOMENTARI