instant fap

„Ko nekad u 8“ opravdao očekivanja

Dobra posjeta, atmosfera i svirka obilježili su novogodišnji humanitarni koncert pod nazivom „Ko nekad u 8“, koji je sinoć održan u  prostoru stare Gradske vijećnice na Trgu ljiljana.

djecaOvaj humanitarno – zabavni događaj organizirali su sanski muzičari pod sloganom „Raja za raju“ za podršku projektu djeci sa posebnim potrebama „Nada“.  Koncert je u potpunosti opravdao očekivanja jer je oko 300 obožavaoca pop i rok muzike uživalo u dobroj svirci i zabavi, a prikupljeno je čak  2.918  KM. Sav prihod koji je ostvaren od prodaje ulaznica i pića ili kroz razne vidove sponzorstva, namjenjen je pomoći i finansiranju pomenutog projekta, koji se realizira poslednjih nekoliko godina u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“. Također, koncert je poslužio i da javnost bude upoznata s projektom „Nada“ koji je jedini projekat takve vrste u Sanskom Mostu posvećen djeci s posebnim potrebama.
Na koncertu su nastupili skoro svi mladi pop i rok bendovi i nekoliko samostalnih izvođača iz Sanskog Mosta, te prigodnim programom i mališani iz centra „Nada“, kojima je bio i posvećen ovaj događaj. Sinoć su nastupili: Gimnazija Orkestra, Ivona, No limit now, Second plan, Semir Alagić, Hamza, Jasmina i Muhamed, Grand illusion, Armagedon i Žiranti.
Generalni pokrovitelj koncerta  bila je Općina Sanski Most, a kroz razne vidove ovaj događaj je pomoglo nekoliko preduzeća, udruženja i organizacija, kao i sanski privrednici. Medijski pokrovitelji su bili Radio Sana i Nezavisna televizija 101.

KOMENTARI