instant fap

Koji su parfemi idealni za ljetne vrućine?

Znate li da toaletne vode na bazi citrusa, kakva je većina muških mirisa, imaju dokazana rashlađujuća svojstva?

 

Gotovo da nema muškog ljetnog parfema koji ne sadrži iskričave citruse poput osvježavajuće limete, bergamota i mandarine. Svaka ljetna kolonjska ‘koja drži do sebe’ najčešće je obogaćena i intenzivnim cvjetno-zelenim notama, poput lišća i pupoljaka gorke naranče, što je sastojak koji se u parfumistici naziva ‘petitgrain’.

Muški ljetni mirisi imaju trenutačni aromaterapijski učinak na sva osjetila jer djeluju umirujuće i rashlađujuće. Osim psihološkog efekta, eterična ulja nerolija i ‘petitgraina’ toliko su intenzivna i reska da su dorasla svima ‘realnim’ izazovima pojačanog znojenja za ljetnih mjeseci.

Kako je riječ o laganim koncentracijama toaletnih voda koje brzo ispare, tijekom dana slobodno obnavljajte ‘infuziju’ omiljenog mirisa. Recimo, novim začinsko-drvenastim ‘napitkom’ muževnosti bratskog dizajnerskog dvojca iz Kanade, DSquared2 Potion, ili ljetnom inačicom kultnog parfema YSL L'Homme Cologne Gingembre. Kao što joj i ime kaže, riječ je o kolonjskoj vodi na bazi iskričavog đumbira osnaženog bosiljkom, paprom, vetiverom i cedrom koji svakim ‘špricom’ rashlađuje užarenu atmosferu.

Autentične mirise čistoće i nepatvorene svježine posljednjih 20-ak godina predstavljaju mirisne kreacije japanskog i američkog dizajnera. Parfemski zen-majstor Issey Miyake lansirao je najnoviju inačicu svog slavnog L'Eau d'Issey Sport. Bez puno kompliciranja osvaja jednostavnom mirisnom piramidom s bergamotom i grejpom u gornjoj noti, muškatnim oraščićem u srednjoj te vetiverom i cedrom u bazi.

Američki meštar ‘prozračnih i čistih’ muževnih mirisa Calvin Klein ovog ljeta predstavlja novu inačicu svoga mirisa ‘slobode’, CK Free Blue, s esencijama lavande, mandarine, peperminta…

KOMENTARI