instant fap

Kolašinac zbog policijske istrage izostavljen iz ekipe Arsenala

Kolašinac zbog policijske istrage izostavljen iz ekipe Arsenala

Bh. reprezentativac, Sead Kolašinac (26), zajedno sa saigračem Mesutom Ozilom izostavljen je iz ekipe Arsenala za duel prvog kola Premiershipa sa Newcastleom, javljaju engleski mediji.

Razlog za to je policijska istraga koja se vodi nakon incidenta u kojem su njih dvojica učestvovali krajem prošlog mjeseca.

Ozila su u namjeri da mu otmu automobil napali naoružani pljačkaši, s kojim se Kolašinac uspješno obračunao golim rukama i spriječio krađu, a ujedno odbranio svog saigrača.

Mnogi su taj čin bh. reprezentativca proglasili herojskim, ali su čelnici Premiershipa upozorili igrače da ne ponavljaju slične stvari, ukoliko se nađu u takvoj situaciji.

Kolašinac i Ozil su odmah nakon incidenta pošteđeni nastupa u prijateljskoj utakmici sa Lyonom (28. jula), a nisu igrali ni protiv Angersa (31. juli).

Našli su se pak u sastavu za meč sa Barcelonom (4. august), ali je trener momčadi iz Londona Unai Emery odlučio da ih izostavi iz ekipe za prvi zvanični meč u novoj sezoni, koji će Arsenal igrati u nedjelju na St James’ Parku.

Emery smatra da nije pametno da njih dvojica budu u timu dok traje policijska istraga, te se iz sigurnosnih razloga odlučio na ovaj potez.

(Reprezentacija.ba)

KOMENTARI