instant fap

Kolegij utvrdio termin i dnevni red sjednice općinskog vijeća

Kolegij utvrdio termin i dnevni red sjednice općinskog vijeća

Kolegij Općinskog vijeća Sanski Most na jučerašnjoj sjednici utvrdio je termin održavanja i dnevni red 3. sjednice Općinskog vijeća. Naredna sjednica Općinskog vijeća održaće se u ponedjeljak 18. februara, a između ostaloga na ovoj sjednici razmatraće se prijedlog Budžeta općine Sanski Most za 2013. godinu.

Prema utvrđenom dnevnom redu predviđeno je imenovanje članova stalnih radnih tijela u Općinskom vijeću, odnosno izbor pet komisija Općinskog vijeća čiji će članovi biti izabrani, a to su: Komisija za pitanje boraca, Komisija za socijalna pitanja, obrazovanje, kulturu i sport, Komisija za mlade, Komisija za ravnopravnost spolova i Komisija za međuopćinsku saradnju.

Također, na ovoj sjednici će se razmatrati prijedlog Programa rada Općinskog vijeća za 2013. godinu, prijedlog odluke o općinskim administrativnim taksama i tarifi administrativnih taksa, zatim prijedlog odluke o davanju saglasnosti za dodjelu koncesije privrednom društvu „Tatarević“ doo Sanski Most, kao i prijedlog odluke o o izmjenama i dopunama odluke o građevinskom zemljištu. U dnevni red uvršten je prijedlog odluke o prodaji i početnoj prodajnoj cijeni motela „Korčanica“, a razmatraće se i inicijativa o emitovanju ili reemitovanju sjednica Općinskog vijeća. Na dnevnom redu naći će se i Referat iz imovinsko-pravnih odnosa, kao i zaključak o rezultatima konkursa skupa sa prijedlogom Rješenja o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta radi građenja na lokalitetu „Šejkovača“.

KOMENTARI