Koliko je potrebno?

HomeSanski MostLokalne teme

Koliko je potrebno?

“Jakup” sve bolji u dresu Borca

Svi u nekim bjesnim i nabrijanim autima, puni para i prekenjavanja, zabundani u crne majice i navukli neke tmurne face, jure okolo sa vrećicama i poklonima koje jedva tegle. Dođe mi zlo.

Živimo u sistavu gdje je normalno raditi i školovati se 90% svog života i pri tome štedimo novac da možemo uživati u njemu kad odemo u mirovinu, a onda nam se zdravlje pogorša i od tog uživanja nemamo više ništa jer nam se vatra za životom ugasila. Na kraju ispadne da smo cijeli život potratili jureći šarene papiriće i u tom cijelom procesu zaboravili smo živjeti.

Jako puno ljudi vjeruje da dodavanjem materijalne vrijednosti u jednadžbu života automatski se popravlja i standard življenja, ali to uopće nije poanta niti istina.

Glavno pitanje je: koliko nam je zapravo potrebno da živimo sretan i ispunjeni život?

Za sretan život dovoljan je krov nad glavom, nekoliko životinja i par dobrih prijatelja. Nije vam potrebna vila na 4 kata uz pješčanu plažu i 3 Ferrarija u garaži.

Bombardiramo se nebitnim informacijama i reklamama jer one vam samo govore kao niste dobri i kao morate imati najnoviji pametni telefon i kao morate kupiti zadnji parfem koji je izašao i kupiti i kupiti i kupiti i tako hrpu toga što vam uopće nije potrebno. Na kraju se zatrpamo brdom nepotrebnih stvari i onda nam se teško odvojiti od njih.

Uvjerili su nas da je cilj imati kožu polarnog medvjeda u podrumu i rijedak sat koji je proizveden u samo sto primjeraka vrijedan hiljade šarenih papirića, ali nam nitko ne kaže da on pokazuje isto vrijeme kao i svi ostali satovi, nitko vam ne kaže da vam sat uopće niti ne treba kad živite punim plućima.

Radimo teško za te stvari i onda u njima uživamo manje od 5 minuta.

Zamijenili smo ljepotu prirode s užitkom kojeg samo novac može platiti, ne vidimo cvijeće na livadi, bubamaru na travci i ne čujemo potok koji žubori, ne primjećujemo više one male sitne besplatne detalje jer oni odjednom ne vrijede jer se ne mogu platiti, a novac je kriterij i mjerilo sreće.

Osvrnite se malo oko sebe i pogledajte prirodu kako je jednostavna, prelijepa i besplatna.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0