instant fap

Komunalci spremni za snijeg

Komunalci spremni za snijeg

U narednim danima, a možda i satima očekuju se sniježne padavine i na području općine Sanski Most.  U zimskim službama, koje su nadležne za održavanje grada u zimskim uslovima ističu da su spremni za eventualne sniježne nedaće.

Zimska služba JKP „Sana“ spremna je za održavanje cesta na području naše općine tokom zime, potvrdio nam je Senad Mešanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sana“. Mešanović kaže kako su u međuvremenu dopunili rezerve abrazivnog materijala koje su potrošene prilikom prvog sniježnog talasa koji je pogodio Sanski Most prije nešto više od mjesec dana. JKP „Sana“ je potpisala ugovor sa općinskim fondom za komunalne djelatnosti i infrastrukturu o čišćenju i održavanju grada tokom zimskog perioda, odnosno za održavanje gradske zone kojeg čini uže područje grada na lijevoj i desnoj obali, odnosno oko 72 kilometara  ulica i cesta u gradskoj i prigradskoj zoni.

Inače, po pitanju zimskog održavanja Sanski Most je podijeljen na pet zona. Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, na osnovu plana zimskog održavanja za općinu Sanski Most, dio puteva koji održava lokalna zajednica podijeljen je na pet zona. Prvu zonu koju čini uže gradsko područje održava JKP „Sana“, za drugu i teću zonu nadležna je firma Kovgrad iz Bužima, a četvrtu i petu zonu održava firma doo. Ganić.  U JKP „Sana“ su nedavno dobili i projekat koji je vezan za uklanjanje 12 veliih divljih deponija na području općine Sanski Most. Ovaj projekat se finansira sredstvima iz kantonalnog budžeta a implementira ga općina Sanski Most. Njegova vrijednost iznosi 35 hiljada maraka…

KOMENTARI