instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Konaković zvanično obaviješten o marširanju vojske iz Srbije po gradovima u BiH, pa se otišao brčkati

Konaković zvanično obaviješten o marširanju vojske iz Srbije po gradovima u BiH, pa se otišao brčkati

Portal Istraga.ba objavio je dokument koji potvrđuje kako je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koje predvodi Elmedin Konaković obaviješteno o dolasku pripadnika Vojske Srbije na teritoriju BiH.

Naime, kako je ranije i potvrđeno, Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini najavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH dolazak “studenta i kadeta Vojne akademije u Beogradu, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”. 

Prema objavljenom dokumentu, dopis je poslan 5. jula.

Dokument sadrži i precizne podatke na kojem graničnom prijelazu će preći najvaljeni pripadnici Vojske Srbije te se mole nadležni organi da omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku kontrolu.

Navedeno je da će biti nošene svečane uniforme.

Ministar Konaković je, dakle, bio ili morao biti upoznat sa ovim. Ministarstvo vanjskih poslova, sudeći prema reakcijama, nikoga nije obavijestilo o dolasku pripadnika Vojske Srbije, osim, kako se čini, Granične policije BiH.

Dok je Ambasada Srbije obavještavala Konakovićevo ministarstvo i dok su pripadnici Vojske Srbije bez problema ušetali u BiH, za to vrijeme ministar vanjskih poslova je na društvenim mrežama, umjesto institucija poput Predsjedništva BiH, Ministarstva odbrane…, obavještavao javnost kako napuhuje i ispuhuje rozog gumenog flaminga na plaži.

KOMENTARI