instant fap

Konferencija mladih Crvenog križa USK-a

Konferencija mladih Crvenog križa USK-a

Mladi Crvenog križa USK-a održali su  u Bihaću svoju treću konferenciju na kojoj su izabrali novo rukovodstvo, usvojili izvještaj o radu za prošlu i donijeli plan rada narednu godinu.

Mladima Crvenog križa USK-a koji su kao članovi ekipe prve pomoći sudjelovali na „Maršu mira 2013.“ Srebrenica, dodijeljene su zahvalnice. Aida Halilović iz Bosanskog Petrovca jednoglasno je izabrana za novog predsjednika Konferencije mladih Crvenog križa USK-a, a za sekretara Konferencije Emina Mureškić (Bihać). U Predsjedništvo Konferencije Mladih CK USK-a izabrana je Merjem Muhadžić iz Sanskog Mosta. U Skupštinu Crvenog križa USK-a kao zastupnici izabrani su Aida Halilović (Bos.Petrovac) i Šeherzada Junuzović (Cazin), a za zastupnike u Konferenciju mladih Crvenog križa Federacije BIH, pored Halilovićeve, Anel Viteškić (Bihać) i Alma Draganović (Ključ).

Na dnevnom redu našao se i izvještaj o radu u kojem su prezentovane brojne provedene aktivnosti a koji je jednoglasno prihvaćen. Za predstojeći mandat Konferencija mladih Crvenog križa USK-a pripremila je nove projekte za koje se očekuje da će polučiti dobre rezultate, i već ustaljene aktivnosti. U Predsjedništvo Konferencije mladih CK USK-a ove godine je izabrano osamnaest članova a Crveni križ u Unsko-sanskom kantonu okuplja oko pet hiljada mladih članova. Planom rada za 2013/14.godinu, Konferencija mladih Crvenog križa USK-a će provesti već uobičajene aktivnosti među kojima, prvu pomoć i borbu protiv side, tuberkuloze, te projekt Solidarnost na djelu kojim pomažu starim i iznemoglim osobama.

KOMENTARI