instant fap

Konferencija za medije SDA

Općinska organizacija SDA Sanskog Mosta završila je ciklus predizbornih tribina i skupova u mjesnim ograncima. Kampanja SDA će biti završena centralnim skupom koji će se održati sutra u 19 sati na Trgu oslobodioca. U ime izbornog štaba i kandidata ove stranke građanima se na velikom prisustvu zahvalio Sanel Mahić nosioc liste za općinsko vijeće.

„Na tribinama SDA nismo pominjali druge političke partije ni njene lokalne lidere. Važnije nam je bilo da slušamo naše građane i s njima vodimo otvoreni dijalog o njihovim stvarnim problemima. Upravo smo od građana, naših jedinih partnera dobili smjernice kako Sanski Most učiniti još boljim u naredne četiri godine, istakao je moderator javnih skupova SDA i kandidat na listi za općinsko vijeće Faris Hasanbegović.

Jasmina Karabeg, kandidat za općinsko vijeće uputila je u ime kandidata zahvalnost Sanjanima što nisu ni do sada nasjedali na lažna obećanja. „Velike a prazne riječi već su donijeli štetu Bosni i Bošnjacima. Sanski Most kroz SDA ima odlučne i sposobne kadrove da nastave pozitivne procese za još bolje 4 godine u našem prelijepom gradu. Samo sa snažnom SDA to ćemo postići. Neki nam prigovaraju kako se samo kadrovi SDA zapošljavaju, a SDA ima na listi najveći broj nezaposlenih. I sama sam nezaposlena, a ni suprug mi nema stalno zaposlenje. Međutim, nisam izgubila vjeru u SDA, niti u prosperitetniji Sanski Most. Naš program je realan, ostvariv i kakav drugi nisu u stanju ponuditi. Naši čelnici politiku vode strpljivo i hladnih glava, ali stalno sa pozitivnim pomacima. Teško je vrijeme pred nama. Mi ne dajemo laka obećanja, ali nudimo rješenje i odgovore na sva otvorena pitanja. Naša politika je zrela, a vizije ostvarive. SDA je stvarna snaga Sanskog Mosta“, istakla je Jasmina.

Novinarima se obratila i Jasna Bošković, kandidat na listi za općinsko vijeće. „Kad god je SDA imala slabije rezultate, u vrijeme Alijanse za promjene i u vrijeme obećanja o 100% BiH, uslijedili su 100 – postotni zastoji. To se nažalost desilo i danas kad nam je obećana „Država za čovjeka“, a dobili blokadu i krizu od kantonalne do državne razine vlasti. Izgubili smo nažalost prošle dvije godine u predugoj implementaciji pa onda u destrukciji državne i entitetske vlasti. Od obećanih reformi imamo samo progon kadrova koji ne pripadaju SDP-u i SBB-u“, istakla je Boškovićka.

SDA se zahvalila lokalnim medijima i novinarima na korektnom praćenju kampanje. To je dokaz da je i u tom segmentu slobode medija i novinara lokalna SDA vlast uspostavila demokratske standarde.

KOMENTARI