instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Konsolidacija stranke i priprema za lokalne izbore

Konsolidacija stranke i priprema za lokalne izbore

Općinski odbor Socijaldemokratske partije Sanski Most održao je sjednicu u proširenom sastavu kojoj su prisustvovali članovi najužeg rukovodstva ove političke partije, predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović, i potpredsjednik stranke Zukan Elez.

Nakon perioda unutarstranačke konsolidacije, koji je obilježio proces demokratizacije stranke, i izbor novog rukovodstva na svim nivoima kroz princip jedan čovjek jedan glas, SDP BiH se okrenuo redovnim stranačnkim aktivnostima koje uključuju obilazak svih općinskih organizacija , i otvaranje dijaloga sa članovima i simpatizerima stranke, istakao je Saša Magazinović, zastupnik u Državnom parlamentu BiH.

Ovakav način rada i direktan kontakt sa građanima je buduće opredijeljenje stranke, na koji ćemo staviti akcenat u narednom periodu,rekao je Magazinović, istakavši da je ujedno i obaveza svih izabranih predstavnika stranke na višim nivoima da redovno informišu članstvo o aktuelnoj situaciji i političkim procesima koji se trenutno odvijaju u državi.

12366457_733772406723229_6531847276498300737_n

Na ovome skupu prisutnima se obratio i Zukan Helez, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koji je dao svoje viđenje tenutnog stanja u SDP-u nakon sprovedenih unutarstranačkih izbora, i posljednjih političkih dešavanja u Federaciji BiH nakon prekompozicije vlasti i imenovanja nove federalne vlade.

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a Sanski Most, Almin Hopovac, informisao je prisutne o rezultatima izbornog procesa koji je nedavno okončan u ovoj općinskoj organizaciji, nakon čega je uspostavljeno novo rukovodstvo u svim osnovnim organizacijama koje djeluju na nivou općine.

On je istakao da će u narednom periodu uslijediti unutarstranačka konsolidacija i jačanja kapaciteta stranke, kao i priprema za naredne loklane izbore, a sadašnji vijećnici u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća do kraja mandata djelovaće kao izrazita opozicija.

KOMENTARI