instant fap

Kontejner za povratnika

Kontejner za povratnika

Predstojeće Božićne praznike Nedeljku Kondiću, povratniku u selu Podovi, općina Sanski Most, uveličali su predstavnici humanitarne organizacije UNHCR.

Predstavnici ove organizacije donirali su i jučer dovezli limeni kontejner Kondiću čija je kuća srušena, a on dane provodi na otvorenom u ruševinama svog stambenog objekta u uslovima nedostojnim za života čovjeka. Kondić preživljava zahvaljujući pomoći dobrih ljudi,a posebno pripadnika sanske policije koji ga redovno obilaze i pomažu.

Prema riječima policajca Samira Huzeirovića, predstavnici UNHCR-a su se zainteresirali za Kondićev slučaj nakon što je ovaj sanski policajac objavio na svom fejsbuk profilu fotografije Kondića i uslove u kojima živi. Nakon sagledavanja stanja na terenu, povratniku je dodijeljen kontejner s kompletnom unutrašnjošću, kao i određena količina prehrambenih artikala.

U UNHCR-u su istakli kako će Kondiću uskoro donirati i nekoliko domaćih životinja, kako bi mogao živjeti od plodova svog rada i poljoprivrede. Također, u ovoj organizaciji su istakli spremnost da pomogu ovakve i slične slučajeve osoba koje žive u uslovima ekstremnog siromaštva.

KOMENTARI