Konzum firmama u BiH duguje 250 miliona KM

HomeVijestiBiH

Konzum firmama u BiH duguje 250 miliona KM

Oprez: U toku lažna nagradna igra na Fejsu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i potpredsjednici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović imali su konsultacije u vezi sa posljedicama krize u Agrokoru te su najavili sastanak s predstavnicima ovog koncerna u BiH s obzirom da bosanskohercegovačkim firmama Konzum duguje oko 250 miliona maraka.

Riječ je o nekoliko hiljada radnih mjesta i značajnom dugu dobavljačima u BiH. Moje informacije govore da je riječ o najmanje 250 miliona maraka, što zaslužuje da se aktiviraju nadležne institucije, kako entitetske tako i s nivoa Vijeća ministara BiH – rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Pojasnio je kako će se sastanak održati uskoro na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara Zvizdića zbog hitnosti oko raspleta u Agrokoru.

-Ne treba očekivati da će bilo koji sastanak riješiti situaciju, ali je bitno da strukture vlasti znaju kakve posljedice može izazvati krah ove kompanije – dodao je Šarović.

On je naveo kako je već jedan sastanak održan na margini Sajma u Mostaru, kada je Zvizdić razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

U Bosni i Hercegovini djeluje više kompanija iz koncerna Agrokora, a najistaknutiju ulogu ima Konzum. Ova grupacija u BiH zapošljava više hiljada radnika, prenosi Index.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: