instant fap
NaslovnicaSanski Most

KORISNICIMA URUČENI KLJUČEVI OBNOVLJENIH KUĆA

KORISNICIMA URUČENI KLJUČEVI OBNOVLJENIH KUĆA

Korisnicima projekta obnove i rekonstrukcije stambenih objekata na području općine Sanski Most danas su svečano uručeni ključevi. Radi se o projektu obnove tri stambena objekta za lica bošnjačke nacionalnosti kojeg su zajednički realizirali Fond za povratak, čiji je osnivač Vlada Federacije BiH i općina Sanski Most.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 65 hiljada maraka. Današnjoj ceremoniji predaje ključeva prisustvovao je pomoćnik federalnog ministra za pitanja raseljenih osoba i izbjeglica, Mujo Jejina. Nakon što su korisnici projekta potpisali ugovore o preuzimanju obnovljenih kuća, njima su svečano uručeni ključevi. Poslije toga upriličen je i obilazak obnovljenih kuća. Jedan od korisnika projekta je i demobilisani borac Armije RBiH iz sela Trnova, Elvis Ključanin.

Njegova kuća je izgrađena od temelja, a on je sve do sada živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece u neuslovnom prostoru. On je zahvalio svima koji su pomogli u obnovi njegove kuće. „Moram reći kako su me posjetili federalni ministar, dr. Sanjin Halimović, načelnik općine, dr. Mustafa Avdagić i kantonalni poslanik Asim Kamber i pružili podršku ovome projektu.

Također, zahvaljujem i firmi „Sanska obnova“ koja je izvođač radova. „Mi smo prezadovoljni jer ćemo nakon dugo vremena dobiti svoj dom“, rekao je Ključanin. Ovaj projekat je jedan u nizu koji su realizirani u proteklom periodu na planu obnove stambenog fonda za raseljene i izbjegle osobe koje žive na području općine Sanski Most.