instant fap

Koristi li vaše dijete TikTok? Aplikacija sve više prisutna među djecom u Sanskom Mostu

Koristi li vaše dijete TikTok? Aplikacija sve više prisutna među djecom u Sanskom Mostu

Velik dio video zapisa na TikToku snimke su djece koja u svojim spavaćim sobama pjevaju i plešu uz neki glazbeni hit, što je bitno drugačiji sadržaj od onog na koji smo navikli na YouTubeu.

Iako se u pravilima privatnosti navodi da platforma nije namijenjena osobama mlađim od 13 godina, najnovija istraživanja pokazuje da djeca u dobi od četiri do 15 godina dnevno na TikTok-u provedu 80 minuta, što je za pet minuta duže nego na YouTubeu. Vrijedi naglasiti da osobe mlađe od 13 godina ne bi ni trebale biti ni na YouTubeu.

Maloljetnici, odnosno, djeca do 13 godina su najčešća meta napada na internetu. “Aplikacija ne zna koliko dijete ima godina, a dijete može i slagati datum rođenja i to masovno rade. Najveći problem je što TikTok ima lošu ili nikakvu cenzuru. Na neprimjerene sadržaje možete lako naići

Dragi roditelji, ako vam djeca imaju mobitele dobro pazite šta rade i redovno kontrolišite njihove društvene mreze. U zadnje 2 sedmice desetoro djece je izgubilo život zbog izazova na Tik toku.

Djeci nije mjesto na društvenim mrezama. Pedofili i psihopate su svuda oko nas, uživaju gledajući djecu kako si oduzimaj život, djevojćice kako plešu polugole na odvratne pjesme. I nisu to djeca sa zapada, to su naša djeca.

Koliko ste upoznati sa sadržajem koji vaša djeca objavljuju i prate? Nikako jel da? Pa vrijeme je da počnete biti, inače će nam korona biti najmanji problem.

KOMENTARI